Štěpánek se dočkal svého olympijského příběhu. Čiší z něj energie, říká Hradecká

Na svém tričku má velkého lva a vlajku, v českých barvách už získal dva daviscupové tituly a teď také bronzovou olympijskou medaili. 37letý tenista a velký šoumen Radek Štěpánek tímto napsal další z olympijských příběhů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek slaví olympijský bronz

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek slaví olympijský bronz | Zdroj: ČTK

Když s Radkem Štěpánkem natáčíte rozhovor nebo s ním jen tak mluvíte, nikdy nevíte, co si na vás vymyslí.

Ostatně potvrzují to i zážitky lidí, kteří s tenistou tráví podstatně víc času než rozhlasový reportér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hecovat lidi má v povaze. Je takový optimistický, říká o Radku Štěpánkovi tenistka Lucie Hradecká

„Být s ním je někdy těžké, protože neustále člověka zavaluje nějakými vtipy nebo nápady. Je to ale všechno v rámci, který se dá dobře snést,“ říká lékař českého týmu Vlastimil Voráček.

„Třeba včera mi chtěl hrozně ukázat švih, ale pak říkal, že ho zrovna nenašel,“ směje se Klára Spilková.

Radek Štěpánek žertuje v životě často nejen s golfistkou Klárou Spilkovou a dalšími sportovci, také rád vymýšlí nejrůznější překvapení. Když chtěl kdysi udělat radost svému blízkému a darovat mu automobil, napadlo ho, že klíčky od vozu přinese pes. Nesnáší porážky, i když jde o karty nebo čáru, a je také velkým motivátorem.

„Vyhecovávat lidi má v povaze. Je takový optimistický a čiší z něj strašná energie,“ říká Lucie Hradecká, která teď v Riu Radku Štěpánkovi pomohla k olympijské medaili.

Vyhrávat za Česko je nejvíc, přiznává po zisku bronzu v mixu Štěpánek

Číst článek

Jestli se Radek Štěpánek jako sportovec zúčastní i dalších her v Tokiu, mohou fanoušci už dopředu s lecčím počítat. Uvidí velké emoce a také styl, kterým už skoro žádný z tenistů na profesionálním okruhu nehraje.

„Pamatuji si, že když hrál v Paříži proti Murraymu v prvním kole, tak jsme na to koukali doma s dětmi a manželkou. Děti se při tom hrozně smály, protože nás hrozně bavil – těmi jeho kraťasy a tak dále. Pobavil celou rodinu,“ přiznává lékař českých sportovců Vlastimil Voráček.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme