V rozjížďce jsem měl technický problém, ale semifinále bylo skvělé, hlásí kanoista Fuksa

Rychlostní kanoista Martin Fuksa patří v Riu mezi kandidáty na zisk cenného kovu. Při své premiéře na olympijských hrách sice nejprve nevyužil možnost postoupit z rozjížďky přímo do finále, semifinále ale zvládl výborně a prošel mezi nejlepší osmičku z prvního místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: Reuters

Jaké byly vaše první dva olympijské starty v kariéře?

Hned můj první start – rozjížďka – nebyl úplně perfektní, jelikož jsem měl menší technický problém, který se mi snad ještě nikdy nestal. Ale i tak byla jízda celkem dobrá, jel jsem dobře a myslím, že jsem se skvěle rozjel před semifinále, ve kterém jsem jel skvěle. Navíc jsem chtěl jet semifinále i proto, že jsem chtěl být vícekrát v televizi. (smích)

Přehrát

00:00 / 00:00

S rychlostním kanoistou Martinem Fuksou po jeho postupu do finále mluvil reportér ČRo František Kuna

Jaký technický problém vás postihl?

Na přední noze mám na podlaze nalepený takový šmirgl papír, aby se mi nesmýkala noha, a samozřejmě se mi asi po 250 metrech utrhl. Takže to bylo takové zvláštní, ale nevymlouvám se, to se může stát. Semifinále pak bylo parádní a doufám, že to tak bude i zítra.

Na začátku první rozjížďky byli čeští fanoušci trochu nervózní, co se honilo hlavou vám?

Když jsme vystartovali, tak jsem si říkal: Je to olympiáda, tady jsou všichni sakra rychlí! Fakt to tak bylo. Říkal jsem si, abych jel své tempo a hlavně šetřil síly na finiš, protože tam to každý "nahulí", a to se mi podle mě povedlo.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme