Gymnastka Bilesová v Riu na pět zlatých medailí po chybě na kladině nedosáhne

Gymnastka Simone Bilesová v olympijském Riu medailovou bilanci na jedněch hrách Věry Čáslavské nepřekoná. Američanka ztratila šanci na zisk pěti zlatých poté, co obsadila třetí místo na kladině. Bilesová byla sice v dnešní soutěži favoritkou, jenže zaváhala, takže se z olympijského triumfu raduje Nizozemka Sanne Weversová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gymnastka Simone Bilesová při cvičení na kladině

Gymnastka Simone Bilesová při cvičení na kladině

Simone Bilesová má jistotu, že si z olympijských her v Riu odveze minimálně tři zlata, když ovládla víceboj, přeskok a jako členka amerického výběru získala prvenství v týmové soutěži.

Čtvrtý zlatý úspěch mohla Bilesová přidat na kladině, ale dopustila se chyby, po které málem spadla. Zaváhání favorizované reprezentantky Spojených států využila Sanne Weversová, jež pro Nizozemsko vybojovala historické olympijské vítězství. Před Bilesovou se vklínila ještě Američanka Lauren Hernandézová.

Devatenáctiletá Bilesová se v Riu představí ještě jednou, když ji čekají prosné. I v případě zisku prvního místa však rodačka z Columbusu nemůže překonat bilanci Věry Čáslavské z olympijských her v Mexiku 1968, kde legendární česká gymnastka získala čtyři zlaté a dvě stříbrné medaile.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme