Část zaměstnanců kladenské Poldi se vrací do práce. Továrna spustila testovací provoz

Kladenská huť Poldi po odstávce spustila v části závodu zkušební provoz. Huť stála zhruba tři čtvrtě roku kvůli nedostatku zakázek. Testovací provoz by měl ověřit, jak moc několikaměsíční přerušení výroby zasáhlo výrobní stroje. Pokud zkoušky dopadnou dobře, mohlo by v závodě na podzim pracovat zhruba 300 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poldi Kladno (ilustrační foto)

Poldi Kladno (ilustrační foto) | Foto: Jana Káninská

Nyní se pracuje v kovárně číslo 5, postupně by se měly přidat i další části továrny a podle toho také bude firma nabírat nové zaměstnance.

„Budou přibírat lidi samozřejmě na ty provozy, které se budou rozjíždět, a to bude v rozmezí dvou tří měsíců,“ nastínil šéf poldováckých odborů Jozef Kónya.

Nejvíc je podle vedení firmy zasažená kovárna číslo 3, i tam by se však měla výroba rozjet nejpozději do konce září.

Firma se dostala do problémů po tom, co před několika lety změnila majitele. Postupně ubývaly zakázky, závod přestal platit za energii, potýkal s odstávkami a neměl také na výplaty zaměstnanců. V souvislosti s tím začali odcházet ti nejzkušenější.

Loni před koncem roku podali někteří věřitelé návrh na insolvenci. Soud však nakonec povolil firmě takzvanou reorganizaci.

Loni měla Poldovka skoro 400 zaměstnanců, nyní jich má zhruba 170. Zkušební provoz se však týká jenom části z nich. Do práce zatím nemusí třeba někteří pracovníci z administrativy.

Při opětovném rozjezdu firmy by měly v Poldovce pracovat zhruba tři stovky pracovníků.

„Abychom mohli zprovoznit ocelárnu, kalírny, žíhárny, obvolávám všechny bývalé zaměstnance s tím, že řekněme tak od 70 procent mám slíbeno, že se vrátí,“ uvedl personální ředitel firmy Antonín Čimera.

ČRo, Lukáš Sapík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme