V úterý budou o medaile usilovat rychlostní kanoisté, pro Špotákovou začíná kvalifikace oštěpařek

Česko v úterý spoléhá na rychlostní kanoisty. Martina Fuksu a kajakáře Josef Dostála totiž čekají finálové jízdy o cenné kovy. Mimo jiné budou pokračovat také atletické závody. Do oštěpařské kvalifikace vstoupí oštěpařka Barbora Špotáková, překážkářky Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová poběží semifinále čtvrtky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa na trati v Riu

Kanoista Martin Fuksa na trati v Riu | Zdroj: ČTK

Vicemistr světa z let 2014 a 2015 Martin Fuksa pojede finále kategorie C1 po 14.00 středoevropského letního času.

O hodinu později je pak na programu bitva o medaile v kategorii K1. Do ní zasáhne také mistr světa z roku 2014 Josef Dostál.

V dráhové cyklistice pak po čtvrt na čtyři bude v keirinu opravovat Pavel Kelemen. Jachting se pak v 18.00 bude týkat Viktora Teplého a Veroniky Kozelské-Fenclové. Nejvíc reprezentantů ale bude mít Česko opět v atletice.

V 15.30 čekají rozběhy mílaře Jakuba Holušu. Po druhé hodině ranní pak poběží semifinále čtyřstovky překážek Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou. V tu dobu už bude v oštěpařském sektoru dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková, která vstoupí do kvalifikace po půl druhé.

Veškeré dění z olympijských her můžete sledovat na zpravodajském webu Radiožurnálu i na jeho profilech na sociálních sítích.

V pondělí padl rekord v tyčce

Brazilec Thiago Braze da Silva a polská kladivářka Anita Wlodarczyková. To jsou jména dalších dvou rekordmanů z Ria. Dvaadvacetiletý tyčkař se stal prvním olympionikem, který na Hrách pokořil hranici šesti metrů.

Po přeskočení laťky ve výšce 603 centimetrů vyhrál před Francouzem Renaudem Lavilleniem. Českému reprezentantovi Janu Kudličkovi uniklo pódiové umístění, skončil na děleném čtvrtém místě.

Olympijské hry v pondělí zasáhly i dvě smutné zprávy – v Olympijském parku se zřítila zavěšená kamera, která zranila čtyři lidi, a svým zraněním z páteční automobilové nehody podlehl trenér německých vodních slalomářů Stefan Henze.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme