Prostě mě to baví, říká nejaktivnější 'lovec výmolů'. Na svém kontě jich má 1456

Liberecký kraj dostal anticenu za nejhorší díru na silnici v České republice. Najdeme ji na vozovce s číslem 259 na Českolipsku. V anketě Výmoly.cz můžou řidiči hlasovat už šest let. Za tu dobu upozornili na internetových stránkách na více než 6000 výtluků. Jedním z uživatelů je i zpravodaj Zelené vlny Radiožurnálu Tomáš Majling, který se stal nejaktivnějším "výmolářem" celého projektu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silnice s výmoly v Dobranově

Silnice s výmoly v Dobranově | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Tomáš Majling ukládá výmoly na stránkách čtvrtým rokem a za tu dobu označil přesně 1456 úseků.

To je téměř čtvrtina ze všech nahlášených děr od začátku projektu. A jak sám přiznává, Výmoly.cz bere spíš jako zábavu na cestách.

„Prostě mě to baví. Někomu to asi přijde zvláštní, ale mně už to přijde jako naprosto normální. Telefon mám v podstatě dennodenně v ruce, a když někde něco vidím, tak není problém to vyfotit a pokračovat dál,“ říká Tomáš Majling.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejaktivnější hledač výmolů jich má na svém kontě už 1456. Více od redaktora Luďka Hubáčka

Ze začátku označil klidně i deset děr za den. Většina z nich už je na jeho trasách opravena. Přesto dál hledá nové nebezpečné výtluky, a není jediný. Mezi čtyři tisíce aktivních uživatelů patří i autor projektu Petr Čaník.

„Když vidím úsek, který by v tom systému měl být, tak zastavím, vyfotím ho, navedu, případně samozřejmě následně aktualizuju. A ve chvíli, kdy je opravený, tak vyznačím, že už je opravený. A tímto si i sám zkouším a vidím, že systém funguje,“ popisuje Čaník.

FOTO: Letos ne U Seřadiště, ale u hradu Houska. Řidiči vybrali nejhorší výmol v Česku

Číst článek

Jenom letos kraje opravily asi 33 procent z tisícovky nově nahlášených děr. Opravu silnice číslo 259, která se stala nejhorší dírou roku 2016, plánuje Liberecký kraj do dvou let.

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme