Kanoista Fuksa pojede na dvoustovce pouze ve finále B

Kanoista Martin Fuksa nakonec pojede v závodě na 200 metrů pouze ve finále B. Český reprezentant tak kvůli změně výsledků nebude na olympijských hrách v Riu de Janeiru bojovat o medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: Reuters

Český kanoista postoupil z rozjížďky bez problémů ze třetího místa. V semifinále dojel čtvrtý, ale i přesto čekal, až se odjedou další dvě semifinále.

Původně totiž jeho čas stačil na postup do finále A, jelikož ve výsledkovém systému byl dlouho uváděn jako postupující.

Ovšem podle předem daných kritérií postupují do finále dva nejrychlejší kanoisté a doplní je dva závodníci s nejrychlejším časem ze třetího místa.

„Udělali špatný postupový klíč, který zveřejnili jen pár dní před startem. Pak ale klíč nepoužili a vydali výsledky podle toho, jak by správně a logicky měly být,“ líčil v tiskové zprávě reprezentačních trenér rychlostních kanoistů Pavel Hottmar.

Česká výprava proti rozhodnutí protestovala, bohužel neúspěšně. „Jakmile byly zveřejněny upravené výsledky, ve kterých Martin nefiguroval ve finále A, podali jsme protest. Jury se radila půl hodiny,“ uvedl Hottmar.

Martin Fuksa komentoval situaci na facebooku: „I když jsem chvíli ve finále na 200m věřil, tak to bohužel nedopadlo, ale ‪‎czechteam bojoval za moje místo a toho si vážím!“

Mistr světa na 500 metrů jel v silně obsazeném semifnále. Spolu s ním závodili Brazilec Isaquias Queiroz dos Santos, Španěl Alfonso Benavides a Číňan Li Čchiang. Fuksův čas 40,311 byl celkově šestý nejlepší, ale postoupit mohl jen závodník ze třetí příčky, která mu o kousek unikla.

Fuksa chtěl uspět na dvoustovce o to víc, že ho mrzí šestá příčka z kilometrové trati. Ve finále B pojede v páté dráze.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme