Liberec porazil Larnaku, Sparta uhrála bezbrankovou remízu a Slavia podlehla Anderlechtu 0:3

Úvodní utkání 4. předkola Evropské ligy zvládl nejlépe Liberec, který zvítězil nad kyperským vicemistrem AEK Larnaka 1:0. Bezbrankovou remízu uhrála Sparta hřišti dánského pohárového nováčka Sönderjyske. Slavia prohrála doma s Anderlechtem Brusel vysoko 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce zvítězili nad Larnakou 1:0

Fotbalisté Liberce zvítězili nad Larnakou 1:0 | Zdroj: ČTK

Slovan dokázal skórovat po půl hodině. Vladimír Coufal hlavičkoval rohový kop. Larnaka se dostala do vážnější šance až v závěru poločasu. Daniel Alves zkoušel nadvakrát překonat Martina Dúbravku, který ale pokus vychytal. Navýšit skóre mohl například Egon Vůch, ale trefil pouze konstrukci.

Záložník Juanma Ortiz si vysloužil v padesáté minutě žlutou kartu a byl vyloučen. Larnaka se sice i s devíti hráči snažila vyrovnat, ale Liberec dobře bránil. Slovan tak výhrou zvýšil své šance na čtvrtý postup do hlavní fáze soutěže a to podruhé v řadě. Odvetu odehrají za týden doma.

O třetí postup do základní skupiny za sebou bude doma bojovat Sparta, která hraje také příští týden. Na účast v elitní soutěži čekají sparťané od roku 2005. Kdyby se jim podařilo dostat se do základní skupiny, získala by Sparta asi 70 milionů korun.

Oba celky se dostaly do šancí v začátku utkání, ale gólmani své týmy podrželi. Do vedení se Sönderjyske mohl dostat v pětašedesáté minutě, kdy si Sparta nepohlídala rohový kop, ale brankář Tomáš Koubek reflexivně zasáhl. Deset minut před koncem rozhodčí neuznali gól Josefa Šurala, který byl v ofsajdu a utkání tak bylo bez gólu.

„Představoval jsem si kvalitnější výkon směrem dopředu. Ale výsledek je realita, a pokud chceme postoupit, tak se musíme doma výrazně zlepšit,“ řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Šance na postup do základní skupiny zřejmě ztratili fotbalisté Slavie. V první polovině utkání nehráli špatně, ale v začátku druhého poločasu inkasovali branku. Idrissa Sylla využil centru, který poslal Alexandru Chipciu.

V šedesáté minutě skóroval v pokutovém území Lukasz Teodorczyk a třetí gól přidal Sofiane Hanni, který vyslal střelu z dvaceti metrů.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme