Volkswagen omezí výrobu. Kvůli sporům s dodavateli nemá díly pro Golf, mohl by je ale zabavit

Německý koncern Volkswagen musí ve své domovské továrně ve Wolfsburgu přerušit výrobu vozů řady Golf. Kvůli sporům s dodavateli chybí automobilce díly. Zasáhnout by to mohlo až 10 tisíc zaměstnanců závodu. Problémy mají také menší továrny v dalších německých městech. Volkswagen by ale mohl podle soudu díly od dodavatelů zabavit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI | Foto: Volkswagen

Automobilka Volkswagen potvrdila, že od soboty pozastaví výrobu modelů z řady Golf ve své hlavní továrně. Odstávka je zatím plánována na devět dní.

Problémy podle německých médií způsobil spor se dvěma dodavateli, kteří vyrábějí potahy na sedadla a litinové díly do převodovek. Důvody pře ale nejsou veřejně známé.

Soud v Braunschweigu oběma firmám nařídil, aby v dodávkách pokračovaly. Výzvy ale zatím neuposlechly. Volkswagen by se mohl podle soudu potřebných dílů v krajním případě domoci i tak, že je zabaví. Německo ale něco takového zatím nezažilo.

Kvůli problémům s dodavateli už Volkswagen omezil úvazky téměř osmi tisícům zaměstnanců v továrně v Emdenu. Stejné opatření zvažují i další závody.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme