Anežku Drahotovou desáté místo zklamalo. Chtěla jsem výš, říká

Jedna z protagonistek seriálu Olympijský rok Anežka Drahotová má své vystoupení v Riu za sebou V závodu v chůzi na 20 kilometrů obsadila desáté místo. Při plnění svého dětského snu chtěla skončit ještě o několik příček výš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anežka Drahotová v úvodu několikrát vedla celé startovní pole, po polovině závodu ale z vedoucí skupiny odpadla

Anežka Drahotová v úvodu několikrát vedla celé startovní pole, po polovině závodu ale z vedoucí skupiny odpadla | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že na to budu vzpomínat v dobrém, ale teď bezprostředně po závodě jsem trošku zklamaná. Bylo za tím neuvěřitelně dřiny a může se zdát, že desáté místo se úplně nevyplatilo,“ zalitovala po chodeckém závodě na 20 kilometrů desátá Anežka Drahotová.

Anežko, jak moc těžký závod to byl?

Přehrát

00:00 / 00:00

Anežka Drahotová se za 10. místo nestydí, přesto ale chtěla v chodeckém závodě skončit výš

Dvacka v takových podmínkách nemohla být jiná než těžká. Necítila jsem se vůbec špatně, ale jakmile se začala zrychlovat, tak jsem to vůbec nezachytila. Mrzí mě to, ale bojovala jsem. V konci jsem cítila, že to ještě trošku jde, ale dopadlo to, jak to dopadlo. Desáté místo je krásné, ale pomýšlela jsem výš.

První krize přišla po 13 kilometrech, když jste ztratila vedoucí skupiny. Pak jste se propadla až na 12. místo. Naštvalo vás, když kolem vás chtěla projít další Mexičanka? Pak už jste šla velmi dobře.

Nevím, jestli to je v hlavě. Ale jakmile se přes mě začaly dostávat soupeřky, tak to byl impuls. Ale trošku mě mrzí, že jsem to nebyla já. Většinou tahám já a teď bylo těžké se někoho zachytit. Když už člověk má krizi a míjí ho soupeři, je to těžké.

Chodkyně Anežka Drahotová byla v závodě na 20 kilometrů chůze desátá

Číst článek

Ale je skvělé, že tu byla hezká atmosféra. Slyšela jsem podporu českého týmu, takže jim moc děkuji.

Představovala jste si, že budete 10. na olympijských hrách, když jste laborovala se zlomenou stehenní kostí?

Na to jsem nemyslela, ale olympiáda byl můj hrozně velký sen už od patnácti let. Myslím si, že se nemám za co stydět, ale cítím, že jsem mohla podat lepší výsledek.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme