Brněnský dopravní podnik vypravil na MotoGP autobusy zdarma, bezpečnost v areálu ohlídají i pyrotechnici

V Brně v sobotu pokračují závody motocyklové Velké ceny České republiky MotoGP. Až k Masarykovu okruhu vypravuje dopravní podnik dvě bezplatné autobusové linky. Organizátoři nabádají fanoušky, aby je využívali namísto osobních aut. Autobusy jezdí k okruhu z okolních kempů i z centra Brna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr třídy MotoGP Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha Team) při Grand Prix České republiky

Lídr třídy MotoGP Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha Team) při Grand Prix České republiky | Foto: Tomáš Adamec

„Obě tyto linky budou v provozu každý den od 6.30 ráno. Postupně budou posilovány, a budeme reagovat na aktuální poptávku cestujících. Celkově by se na opatření mohlo podílet až 70 vozidel a jsme schopni vypravovat v intervalu 1 až 2 minuty,“ říká Jan Seitl z dopravního podniku.

Na bezpečnost na okruhu pak dohlíží stovky policistů a strážníků. Letos poprvé jsou v areálu nepřetržitě i pyrotechnici. Policisté podle Miloslava Macháta z krajského ředitelství například kontrolují, jestli fanoušci nenosí do areálu zakázané dýmovnice nebo dělbuchy.

„Zaměří se na ty věci, které mají napsané v návštěvním řádu, že jsou zakázané nosit do areálu. Pokud někdo takovou věc u sebe bude mít, tak tam budou připravené kontejnery, kde budou tyto věci odebírat, a pokud nebude chtít věc odevzdat, tak nebude vpuštěn do areálu,“ dodává Machát.

ČRo, Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme