Tenista Berdych zrušil start na US Open kvůli zánětu slepého střeva

Poslední grandslam sezony US Open bude bez českého tenisty Tomáše Berdycha. Na sociální síti oznámil, že musí start zrušit kvůli akutnímu zánětu slepého střeva, který mu lékaři diagnostikovali v průběhu turnaje v Cincinnati, kde vypadl ve třetím kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

„Přátelé, nerad oznamuji takové zprávy, ale můj zdravotní stav mi nedovolí zúčastnit se letošního US Open. Důvodem je akutní zánět slepého střeva. Odlétám domů a věřím, že budu brzy zpět,“ napsal osmý hráč světového žebříčku na svůj twitter.

V Evropě ho čeká doplňkové vyšetření a léčba. „Potřebuji teď čas na to, abych se vyléčil, ale věřím, že se vrátím o to silnější. Jakmile to jen bude možné, budu zpátky.“

Olympijský turnaj v Riu de Janeiru Berdych odmítl kvůli obavě z nákazy virem zika. Začátkem srpna oznámil jméno svého nového kouče, jímž se stal wimbledonský vítěz z roku 2001 Goran Ivanišević. Berdych zatím na grandslamový titul čeká, ale letos už to nebude. US Open začíná v New Yorku v pondělí 29. srpna.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme