Předsedu ČOV Jiřího Kejvala těší počet medailí české výpravy v Riu a pomýšlí ještě výš

Devátá medaile a sedmá bronzová, to je aktuální statistika české olympijské výpravy. Další třetí místo vybojoval čtyřkajak, který obhájil své umístění z Londýna. Bronz je Čechům v Riu tak trochu souzený. A předsedu Českého olympijského výboru Jiří Kejvala to těší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bronzovou medaili přidal český čtyřkajak ve složení (zleva) Dostál, Trefil, Havel, Štěrba

Bronzovou medaili přidal český čtyřkajak ve složení (zleva) Dostál, Trefil, Havel, Štěrba | Zdroj: Reuters

„Je potřeba se na to podívat z té pozitivní stránky. Teď jsme se dívali na pořadí národů, a když se na to díváme z hlediska bronzových medailí, jsme dvanáctí a myslíme ještě na vyšší místo. Vidíme tu bronzovou medaili jako klíčovou, to je taková přelomová mezitím, jestli stojíte na pódiu nebo ne. Máme ještě dost lidí na čtvrtém místě, někteří to zase přeťápli a jsou první a druzí, ale těch není moc,“ radoval se Kejval.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Jsem strašně spokojený, kdyby mi tohle někdo řekl před dvěma dny, co jsme tady řešili za potíže, tak tomu nebudu věřit,“ říká šéftrenér Pavel Hottmar

A trochu mu cukaly koutky, když říkal, že to někdo se zlatem a stříbrem přehnal. Další bronz přidali pánové Havel, Trefil, Dostál a Štěrba k velké radosti reprezentačního šéftrenéra Pavla Hottmara.

„Jsem strašně spokojený, kdyby mi tohle někdo řekl před dvěma dny, co jsme tady řešili za potíže, tak tomu nebudu věřit. Opravdu všem nám spadl kámen ze srdce a jsme strašně šťastní.“

Problémy byly velké, hlavně s žaludkem Daniela Havla, který dlouho nevěděl, jestli nastoupí. Měl před sebou životní rozhodnutí a ukázalo se jako správné. Čtyřkajak tak mohl závodit znovu v té stejné, elitní sestavě.

„Kluci už toho mají společně hodně za sebou, přesně v téhle sestavě, a je vidět, že jim to opravdu sedí. Natrénovali všechno tak, jak měli, a teď to dokázali prodat. Kluky to teď trochu mrzí, bylo to opravdu těsně. Že zvítězí favorizovaní Němci, jsem tak trošku předpokládal. Stříbrno bylo blízko, ale jsme strašně šťastní za medaili,“ radoval se Hottmar.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme