Čeští oštěpaři si z Ria medaili nepřivezou. Soutěž ovládl Němec Röhler

Ani jeden z trojice českých oštěpařů se zdaleka nedokázal přiblížit výkonům, které byly potřeba k zisku medaile. Předposlední den olympijských her pro ně tak končí zklamáním. Nejlepší z českých reprezentantů Vítězslav Veselý skončil na 7. místě, Jakub Vadlejch byl osmý. Vítězný Němec Röhler hodil přes 90 metrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlešpí z českých oštěpařů byl na sedmém místě Vítězslav Veselý

Nejlešpí z českých oštěpařů byl na sedmém místě Vítězslav Veselý | Zdroj: Reuters

Již úvodní hody oštěpařské soutěže daly jasně najevo, že ke stupňům vítězů vede cesta jen přes opravdu dlouhé hody. První tři pokusy rozhodly o tom, že užší finále bude bez Petra Frydrycha. Český reprezentant převedl tři technicky špatné hody a jeho nejlepší výsledek (79,12 m) stačil pouze na konečné 12. místo.

Jakub Vadlejch a Vítězslav Veselý se do závěrečné fáze dostali na poslední chvíli ze sedmého, potažmo osmého místa. Bohužel ani pak čeští oštěpaři nedokázali držet krok s ostatními, jejich hody se pohybovaly na hranici třiaosmdesáti metrů.

V tu chvíli nejlepší Emanuel Yego z Keni měl hozeno přes 88 metrů. Závěř oštěpařské soutěže nabídl velké drama. Právě Yego se při jednom ze svých pokusů zranil a do soutěže již nemohl zasáhnout. Hozenou rukavici zvedl lídr letošních tabulek Röhler.

Předposledním hodem hodil německý reprezentant 90,30, a když se třetí Walcott z Trinidadu a Tobaga nedokázal posledním hodem zlepšit, měl Němec jisté zlato. Posledním hodem se ještě snažil atakovat světový rekord, ale ztráta koncentrace způsobila, že jako vítězný bude Röhlerovi zapsán pátý pokus.

Na druhém místě skončil zraněný Yego a bronz bere Kernshaw Walcott.

Oštěp: 1. Röhler (Něm.) 90,30, 2. Yego (Keňa) 88,24, 3. Walcott (Trin.) 85,38, 4. Vetter (Něm.) 85,32, 5. Kosynskyj (Ukr.) 83,95, 6. Ruuskanen (Fin.) 83,05, 7. Veselý 82,51, 8. Vadlejch 82,42, ...12. Frydrych (všichni ČR) 79,12.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme