Policisté na festivalu Mácháč zadrželi 5 distributorů drog, na Hip Hop Kempu v Hradci obvinili 10 lidí

Policisté při víkendové technopárty Mácháč 2016 v Doksech na Českolipsku odhalili několik desítek případů držení drog. Kriminalisté zadrželi celkem pět distributorů. Většinou prodávali marihuanu a tablety extáze. Za distribuci a držení drog jim hrozí až pět let vězení. Policisté zasahovali kvůli drogám také na festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, kde zadrželi 12 lidí, deset z nich obvinili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Heroin - drogy - drogy - injekční stříkačka

Heroin - drogy - drogy - injekční stříkačka | Foto: Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0), dkalo

Osmatřicetiletý muž z Prahy drogu na festivalu Mácháč prodal přímo před policisty v civilu. Další podle policejní mluvčí Ivany Balákové měl u sebe 64 tablet extáze.

„Největší množství drogy u sebe měl jednadvacetiletý mladík z Teplic. Kriminalisté ho přistihli při prodeji drog v blízkosti areálu, kde se technopárty konala,“ upřesnila mluvčí.

Policisté na technopárty zajistili i další drogy. „Extázi, marihuanu, amfetamin, lysohlávky, kokain a drogu zvanou MDMA,“ dodala Baláková.

Jeden účastník se bude muset policii zpovídat i kvůli výtržnictví a vyhrožování.

3 kila marihuany na Hip Hop Kempu

Policie zasahovala kvůli drogám také na festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, kde zadrželi 12 lidí. Našli u nich přes tři kilogramy marihuany. Zajistili také dvě stě tisíc korun jako výnos z prodeje drog. Deset lidí obvinili. Těm hrozí čtyři až osm let vězení.

Policisté pak při dopravních kontrolách odhalili devět řidičů, kteří řídili pod vlivem omamné a psychotropní látky, a čtyři motoristy, kteří požili před jízdou alkohol.

ČRo, Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme