Slavia porazila Příbram 3:0, Liberec uhrál remízu 0:0 s Brnem, Sparta je po výhře s Jabloncem v čele

Fotbalisté Slavie Praha si ve 4. kole ePojisteni ligy zajistili první ligovou výhru. Na domácím hřišti porazili Příbram 3:0. O branky se postarali Mešanovič, Škoda a Hušbauer. Příbram v této sezoně ještě nebodovala a dokonce čeká na svou první branku. Domácí Liberec uhrál s Brnem bezbrankovou remízu a oba týmy tak stále čekají na první výhru v lize. Sparta potřetí za sebou neobdržela gól a výhrou 3:0 nad Jabloncem si připsala třetí vítězství a je v čele tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Libercem a Brnem skončilo bezbrankovou remízou

Utkání mezi Libercem a Brnem skončilo bezbrankovou remízou | Zdroj: ČTK

Do brány domácích se tentokrát postavil Berkovec, který zasahoval už v šesté minutě proti Rezkově střele. O něco dříve čelil Hruška střele z první od Škody, byl ovšem připraven. Po třiceti minutách hry měl ale docela štěstí, jelikož domácí Souček pálil těsně nad břevno.

Slavii se v první polovině utkání moc nedařilo a s polední Příbramí hrála vyrovnaně. Od fanoušků si tak domácí fotbalisté vysloužili pískot, což je možná trochu vyburcovalo, jelikož těsně před koncem poločasu otevřel skóre Mešanovič, který hlavičkoval odražený míč od tyče.

Sešívaní v druhé části výrazně zlepšili hru a dostávali se více do šancí. Po ztrátě míče na vlastní polovině dali sice Divíškovi šanci vyrovnat, ale ten toho nevyužil, jelikož střela z dálky se mu nesedla.

Za to na druhé straně vytvořila Slávie slibnou akci, ale Mešanovič zakončoval hlavičkou nad bránu. Spojnici břevna a tyče následně trefil Zmrhal. V jednašedesáté minutě podržel hosty Hruška, když vychytal Mešanoviče. Na přízemní střelu Škody, který hned potom střídal, už nestačil. Slavia se tak dostala do dvoubrankového vedení a trochu polevila. Nakonec se ale ještě prosadil Hušbauer.

Slavia nastoupila do utkání s Příbramí po prohře s Anderlechtem 0:3 a stejným výsledkem teď slávisté porazili Příbram. Ta nastupovala do utkání s ještě horší statistikou. Nezískala totiž ještě ani bod a nepodařilo se jí ani vstřelit gól a ani v dnešním zápase si nepolepšila.

O první zajímavou situaci na stadionu U Nisy se postaral brněnský Řezníček, který sice utekl obraně, ale netrefil branku. V následném pokusu ho zablokoval Latka. Ve třicáté minutě jít do vedení Liberec. Nitrianský začal akci přihrávkou Hadaščokovi, který předal Barošovi, ale ten nastřelil tyč.

V začátku druhého poločasu rozdal rozhodčí hned čtyři žluté karty během třinácti minut, došlo i k několika střídáním. Úplně sám se ocitl před brankou v pětasedmdesáté minutě Bartošák, ale trefil obránce a brněnský gólman Melichánek si míč pohlídal.

Řezníček mohl zajistit Brnu vedení v závěru utkání, když tečoval střelu ze střední vzdálenosti, ale brankář Hladký Slovan podržel. Ani jednomu z týmu se nepodařilo změnit skóre ani v tříminutovém nastavení a zápas skončil 0:0.

Na Letné se fotbalisté Sparty dostali k větší šanci až v pětatřicáté minutě, kdy Čermák centroval do vápna. Kadlec hlavičkoval k tyči a Costa se snažil míč tečovat, ale bez úspěchu.

V prvním poločase nebyly k vidění žádné velké akce, Sparta měla sice trochu navrch, ale na gól to nestačilo. V druhé části mohl v šedesáté minutě poslat Spartu do vedení Šural, ale těsně minul.

O klid domácích se dvacet minut před koncem druhého poločasu postaral Lafata. Kapitán a nejlepší střelec zužitkoval rohový kop Dočkala a hlavou o zem poslal míč k tyči a Hrubý neměl šanci.

Následně navyšoval náhradník Pulkrab, který vystihl centr a trefil se k zadní tyči. A Lafata skóroval ještě jednou po standardní situaci. Pod břevno poslal míč po nahrávce od Frýdka.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme