Olympijské hry jsou u konce. Největší hvězdy mají zážitky na celý život

Letní olympijské hry v Riu skončily. Čeští sportovci si z nich odváží 10 medailí, některé světové hvězdy zase splněná přání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozdíl mezi Usainem Boltem a zbytkem sprinterského světa

Rozdíl mezi Usainem Boltem a zbytkem sprinterského světa | Zdroj: Reuters

„Počítají se jen vítězství, takže jsem na sebe hrdý, že jsem ukázal, že jsem nejlepší. Jsem šťastný,“ usmíval se Bolt.

Nejlepší sprinter všech dob UsainBolt k vítězství na 100 metrů stejně jako v Londýně i Pekingu přidal ještě triumf na trati dvojnásobné i ve štafetě, a z devíti olympijských závodů tak ani jeden neprohrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největší hvězdy olympijského Ria Phelps, Bolt i Neymar si svátek sportu užili

Z tohoto pohledu by si tedy možná zasloužil i nálepku nejúspěšnější olympionik historie, která ovšem náleží plavci Michaelu Phelpsovi. Ten v Riu přidal dalších šest medailí a celkem jich nasbíral 28 včetně třiadvaceti zlatých.

„Bylo to pro mě strašně emotivní, protože jsem věděl, že je to naposledy. Poslední závody, poslední olympijské hry. Tohle byla třešnička na dortu, jakou jsem si přál,“ vysvětlil Phelps.

Phelps i Bolt si v Riu užili velkého zájmu i ovací, tím nejsledovanějším sportovcem pro domácí fanoušky byl ale určitě fotbalista Neymar, před kterým byl úkol dovést Brazílii k poslednímu velkému zlatu, které jí chybělo. Povedlo se mu to, ve finále dal gól a proměnil rozhodující penaltu.

„Je to jedna z nešťastnějších událostí mého života. Jsem neskutečně šťastný,“ zářil Neymar.

Medailové pořadí národů jako obvykle ovládly Spojené státy, světových rekordů padlo v Brazílii celkem 27. Další olympijské hry hostí v únoru 2018 korejský Pchjongčchang, na příští letní hry si musíme počkat do Tokia 2020.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme