Bývalý šéf ÚOOZ Šlachta nastoupil k pardubickým celníkům. V září ale zamíří výš

Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta rozšířil řady pracovníků celní správy v Pardubicích. Od pondělí tam zastává funkci zástupce celního úřadu pro celý kraj. Jeho zdejší angažmá ale nepotrvá dlouho, od prvního září se má stát pověřeným náměstkem generálního ředitele celní správy pro oblast pátrání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta nastoupil  jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj

Bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta nastoupil jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj | Zdroj: ČTK

„Teď jsme s panem ředitelem udělali základní agendu, kterou jsme k přijetí potřebovali. Zabývat se budu vůbec seznamováním s celním úřadem a agendou související s celní správou,“ řekl bývalý šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta.

Na nové pozici stráví pouhých deset dnů. „V současné době bylo místo prvního zástupce ředitele celního úřadu neobsazené, takže se logicky nabízela tato varianta, když pan Šlachta požádal o opětovné přijetí do služebného poměru. Pan generální ředitel žádosti vyhověl, a tak došlo k ustanovení na volné místo mého zástupce tady v Pardubicích,“ vysvětlil ředitel pardubických celníků Jiří Pražák.

Roberta Šlachtu chce teď zasvětit do fungování celní pobočky a plánuje s ním také výjezdy do terénu. „Samozřejmě ho seznámím s regionem, navštívíme útvary pátrání. Za těch 9 dní se víc stihnout nedá,“ dodává Pražák.

Prvního září Robert Šlachta v Pardubicích skončí a nastoupí na post pověřeného zástupce generálního ředitele celní správy pro oblast pátrání. Podle celníků v této funkci setrvá Šlachta do doby vyhlášení výběrového právě na místo náměstka pro pátrání.

Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme