Další firma strojírenských Vítkovic na sebe podala návrh na insolvenci

Další firma vítkovického holdingu Jana Světlíka má finanční problémy. Dnes na sebe podala návrh na insolvenci Vítkovice Envi. Společnost, která se mimo jiné zabývá výrobou bioplynových stanic a velkých nádrží, má asi stovku zaměstnanců a dluhy víc než 150 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatel Jan Světlík

Podnikatel Jan Světlík | Foto: Filip Jandourek

Firma podala k soudu insolvenční návrh spojený s návrhem na reorganizaci.

„Nyní bude návrh přezkoumán z hlediska formálních náležitostí a v případě, že by bylo zjištěno, že je dlužník v úpadku, nebo že hrozí, vydal by soud rozhodnutí o úpadku,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Olšarová.

Podle mluvčí Vítkovic Evy Kijonkové se firma dostala do problémů kvůli výpadku tržeb z plánovaných zahraničních investic v Polsku, Srbsku, nebo kvůli horší situaci na arabském trhu.

„A zejména tu úpadkovou situaci výrazně ovlivnilo to, že je v insolvenci i mateřská společnost Vítkovice Power Engineering,“ uvedla Kijonková.

Podle ní už firma svým věřitelů předložila reorganizační plán. Polovina z nich s ním souhlasila.

Vítkovice Envi je stoprocentní dceřiná společnost Vítkovice Power Engineering, která o vyhlášení insolvence a reorganizaci požádala už před časem. Soud o případném úpadku rozhodne tento týden.

Celkové závazky společnosti Vítkovice Power Engineering přesahují 2,3 miliardy korun. Tato částka zahrnuje dluhy po splatnosti i před splatností.

ČTK, Kateřina Daňková, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme