Viktoria Plzeň si Ligu mistrů nezahraje. V odvetě s Razgradem remizovala 2:2

Fotbalisté Plzně si v letošní sezoně Ligu mistrů nezahrají. Hráči posledního českého týmu v bojích o účast v prestižní klubové soutěži dnes v odvetě 4. předkola Ligy mistrů remizovali s bulharským Ludogorcem Razgrad 2:2 a nedokázali tak smazat dvougólové manko z venkovního duelu. O gólové úspěchy Plzně se postarali Michal Ďuriš a Aleš Matějů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Ďuriš z Plzně v souboji s Virgilem Misidjanem

Michal Ďuriš z Plzně v souboji s Virgilem Misidjanem | Zdroj: ČTK

Viktoriáni zažili velmi povedený vstup do zápasu, když měli v úvodních minutách více ze hry a navíc se radovali z brzkého gólu. V 7. minutě se totiž po rohu Milana Petržely dostal k míči Michal Ďuriš, jenž překonal gólmana bulharského celku a poslal Plzeň do vedení 1:0.

Domácí se však z vedení radovali jen pár minut. V 17. minutě totiž z první šance Razgradu vyrovnal Virgil Misidjan, který prostřelil Kozáčika střelou mezi nohy. Plzeňští bezprostředně před tím sice reklamovali ruku Cafúa, nicméně rozhodčí na jejich výzvy nedal.

Plzeň vyrovnávací gól rozhodil, což se projevilo především na předváděné hře.

S přibývajícími minutami se však Viktoria opět začala tlačit do útoku. Druhý gól domácích mohl ve 34. minutě vstřelit Ďuriš, ale jeho střela skončila pouze na tyči.

Do konce prvního poločasu již ke změně skóre nedošlo, takže se šlo do kabin za stavu 1:1.

Plzeň předváděla útočný fotbal i po přestávce. V 60. minutě překonal z dorážky gólmana bulharského týmu Ďuriš, ale jeho branku rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal.

Viktoria se však gólu na 2:1 dočkala hned záhy – v 64. minutě našel Jan Kopic centrem Aleše Matějů, jenž hlavou mířil přesně a vrátil tak Plzni vedení.

Přes velkou snahu Viktoria Plzeň v dalším průběhu hry potřebné branky už vstřelit nedokázala. V páté minutě nastavení se naopak díky Keserümu podruhé v zápase prosadili hosté, takže velmi emotivní duel skončil remízou 2:2.

Tento výsledek český klub do Ligy mistrů neposlal, protože Razgrad ovládl úvodní duel v poměru 2:0. Plzeň ale v evropských pohárech nekončí – jako poražený celek čtvrtého předkola Ligy mistrů měla již s předstihem jistou účast v Evropské lize.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 2:2 (1:1)
Branky: 7. Ďuriš, 64. Matějů - 17. Misidjan, 90.+5 Keserü. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Yuste, Barbero Sevilla - Gómez, Estrada (všichni Šp.). ŽK: Hubník, Hořava, Ďuriš - Palomino, Jonathan Cafú. Diváci: 10.312. První zápas: 0:2, postoupil Razgrad.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme