V USA by byli mrtví do 30 vteřin, komentují Konvičku s velbloudem čtenáři New York Times

Stupidita. Tak by se dal shrnout pocit čtenářů amerického The New York Times z nedělní akce Martina Konvičky na Staroměstském náměstí. Deník o události informoval v pondělí na svém serveru. Následná publikace článku na facebookovém účtu, který sleduje téměř 12 milionů lidí z celého světa, si za necelý den vysloužila 250 komentářů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Konvička a Blok proti islámu

Martin Konvička a Blok proti islámu | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Venca24

„Je fajn vidět, že i jiné země mají svůj podíl pitomců." Tak by se dal volně přeložit nejlépe hodnocený komentář pod příspěvkem. Získal celkem 693 'lajků', tedy souhlasných palců nahoru.

„Tohle musí být jeden z nejhloupějších způsobů, jak se oprávněně nechat zabít policií," přidává se další diskutující a jiný dodává, že „ve Spojených státech by tihle idioti byli mrtví do 30 sekund."

Na Staroměstské náměstí vtrhl hummer, velbloud a koza, napsaly N.Y.Times o Konvičkově akci

Číst článek

Terčem posměchu se stalo i aranžmá celé akce. „Myslíte, že by si IS k útoku přivedl velbloudy?" ptá se žena z Arizony.

Kritizován je také postup pražského magistrátu. „Dobrý bože, tak stupidní nápad. Z obou stran," všímá si jeden uživatel skutečnosti, že akci schválil magistrát a následně se bránil, že nevěděl, co je jejím obsahem.

Stydíme se

Vedení města si podle jedné komentující zřejmě neuvědomuje, co podobné akce udělají s návštěvností turistů. A spolu s polskou, německou a slovenskou vládou obviňuje i tu českou z podněcování rasismu a xenofobie.

Pod příspěvkem se ozývají také Češi a lidé žijící v Praze. Omlouvají se všem, kterých se nedělní akce dotkla a přiznávají, že se ten den "necítili zrovna hrdě". A zmiňují i prezidenta Miloše Zemana a jeho vystoupení po boku Konvičky během loňské připomínky výročí Sametové revoluce. „Můžeme poděkovat našemu prezidentovi," napsal pod příspěvek uživatel s českým jménem.

Petra Holinková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme