Los fotbalové Ligy mistrů: Čech se postaví Vaclíkovi se Suchým, Hloušek jde na Real

Fotbalová Liga mistrů nabídne unikátní český souboj. Bývalý reprezentační brankář Petr Čech nastoupí s Arsenalem proti Basileji, za kterou chytá jeho nástupce v národním dresu Tomáš Vaclík. Rozhodl o tom dnešní los základních skupiny, který uskutečnil v Monaku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování základních skupin Ligy mistrů proběhlo v Monaku

Losování základních skupin Ligy mistrů proběhlo v Monaku | Zdroj: Reuters

Obhájce trofeje Real Madrid se ve skupině F utká s Dortmundem, Sportingem Lisabon a Legií Varšava, jejíž dres obléká český obránce Adam Hloušek. Barcelona se střetne v "céčku" mimo jiné s Manchesterem City, který nově vede bývalý kouč katalánského klubu Pep Guardiola. Ve skupině D se Bayern Mnichov utká s Atléticem Madrid.

Čtyřiatřicetiletý Čech v létě ukončil reprezentační kariéru a o sedm let mladší Vaclík by měl být jeho nástupcem v brance národního týmu. Nyní spolu poměří síly na klubové úrovni. "Hezký los," konstatoval Vaclík na twitteru a přidal symbol pro potlesk.

Zajímavá je z brankářského pohledu i skupina C. Barcelona dnes prodala gólmana Claudia Brava právě do Manchesteru City, s kterým bude hrát. Navíc narazí i na Mönchengladbach, odkud přišla současná jednička Barcelony Marc-André ter Stegen.

Při své premiéře v Lize mistrů dostal reprezentační bek Hloušek hned toho nejatraktivnějšího možného soupeře Real Madrid a bude mít šanci zahrát si na hřišti jedenáctinásobného šampiona soutěže.

Debut zažije také senzační anglický mistr Leicester, který byl nalosován do papírově nejlehčí skupiny s Portem, Kodaní a Bruggami.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme