Neplánovaná prověrka bojeschopnosti ruské armády znepokojuje Spojené státy americké

Rozsáhlá prověrka všech druhů vojsk ruské armády znepokojuje USA. Američtí diplomaté se domnívají, že Rusko tímto způsobem maskuje své vojenské aktivity na Ukrajině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská armáda

Ruská armáda | Foto: Fotobanka Pixabay | CC0 1.0

Washington proto vyzval Moskvu, aby nezvyšovala napětí a o podobných cvičeních informovala své partnery a sousedy včas. Obzvlášť pokud se konají v blízkosti území cizího státu.

Prověrku nařídil včera ruský prezident Vladimír Putin. Do akce, která potrvá do konce srpna, je zapojená také Severní flotila a velení leteckých, kosmických a výsadkových vojsk.

Ruská armáda oficiálně oznámila, že před zářijovými manévry Kavkaz 2016 nacvičuje rychlé přesuny na velké vzdálenosti.

V bojové pohotovosti jsou vojáci a technika v jižním, západním a centrálním vojenském okruhu. Ministerstvo obrany oznámilo, že letectvo západního okruhu se připravuje k přeletům na operativní letiště.

V Kaspickém moři se manévrů účastní čtyři tisíce námořníků a 300 kusů vojenské techniky. Vyplulo také 25 válečných lodí. Z Čečenska a Dagestánu se do cvičení zapojilo osm tisíc motostřelců a dva tisíce kusů vojenské techniky.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme