Přivítání v japonském stylu. Kulhavého vozili po Ústí nad Orlicí v rikše

Bouřlivého přijetí se dostalo dalšímu českému hrdinovi z olympijských her v Riu. Do rodného Ústí nad Orlicí se vrátil stříbrný biker Jaroslav Kulhavý. Fanoušci si na jeho příjezd museli chvíli počkat, ale nakonec se dvojnásobného olympijského medailisty dočkali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý šlapat nemusel, po Ústí nad Orlicí ho vozila rikša

Jaroslav Kulhavý šlapat nemusel, po Ústí nad Orlicí ho vozila rikša | Zdroj: ČTK

Před týdnem získal v Riu de Janeiru jubilejní desátou a zároveň poslední medaili české výpravy, když nestačil jen na Švýcara Schurtera. Po návratu do Čech ho doma v Ústí nad Orlicí přesto vítala slavná píseň skupiny Queen pro šampiony.

„Samozřejmě to potěšilo. Úplně nejvíc byla zlatá medaile v Londýně, teď už jsem byl připravený. Jsem rád, že si spousta lidí našla cestu a přišla mě pozdravit. Moc jim za to děkuju,“ řekl během oslav sám stříbrný medailista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Kulhavý má co slavit. Jeho přivítání v Ústí nad Orlicí sledoval i reportér ČRo Ota Gutwirth

Uvítání se tentokrát neslo v japonském stylu s výhledem na příští olympijské hry v Tokiu. Ty by podle představ fanoušků měly být znovu zlaté.

Stříbrného si coby rikša povozil po Ústí i člen fanklubu Petr Strakoš a svou roli si užil: „Měl jsem trošku strach, když jsme s tím naším povozem trénovali. Ale jelikož jsme natrénovali, tak vlastní vožení našeho stříbrného šampiona bylo luxusní, parádní. Mám z toho radost.“

Oslavy zlata z Londýna před čtyřmi roky byly hodně bouřlivé a stejné se to čekalo i teď. Kdy budou končit ale stříbrný medailista odhadnout nedokázal.

„Těžko říct, každopádně v půl sedmé musím odjet, máme dokonce dvě svatby. Ale možná to zapíchneme později, viděl jsem tu hodně kamarádu, tak to bude zajímavé,“ těšil se na oslavu mezi svými stříbrný biker Jaroslav Kulhavý.

Také účast na svatbách může být pro dvojnásobného olympijského medailistu přípravou. Mezi závodem v Riu a oslavami v Ústí nad Orlicí stihl v Barceloně požádat svou přítelkyni Denisu o ruku.

Vojtěch Man, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme