Kollerovým vzorem je Ivanišević. Bývalý reprezentační střelec objíždí tenisové turnaje

Je nejlepším střelcem v dějinách českého reprezentačního fotbalu a těžko ho někdo v nejbližší době překoná. Ale teď už Jan Koller fotbalem žije jenom omezeně. Rozhodl se opustit trenérskou dráhu v tomto sportu a naplno propadl kouzlu jiného. V Monaku a okolí ho můžete spatřit zarputile pobíhat u sítě s tenisovou raketou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kariéry trenéra se Jan Koller vzdal a vrhl se na tenis

Kariéry trenéra se Jan Koller vzdal a vrhl se na tenis | Foto: Kamil Jáša | Zdroj: Kamil Jáša

„Snažím se o tvrdé podání a útočnou hru na síti. Něco jako Goran Ivanišević. Mám rád ty, co chodí na síť, ale teď už jich moc není, snad jen Radek Štěpánek,“ přemýšlí o svých tenisových vzorech nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller.

Odrážení tenisových míčků není pro Jana Kollera na jižním francouzském pobřeží obyčejnou kratochvílí. Jednak si jeho sportovně založená duše touhle činností kompenzuje, že se definitivně vzdala fotbalového trenérství, kterému se Koller věnoval v AS Monako.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Kollera navštívil ve Francii reportér ČRo Jan Kaliba

„Zkoušel jsem dělat asistenta trenéra, ale moc mě to nechytlo, tak tomu nechávám volný průběh a nemám nic v plánu,“ prozrazuje, že jako fotbalový trenér nedávno skončil.

Lední hokej, který Jan Koller hrává se starou gardou v Nice, taky není zábava úplně na celý rok.

„Za hvězdu určitě nejsem. Jsme taková parta všech možných národností a určitě nepatřím k nejlepším. V červenci a srpnu se nehraje. Od září pak každou neděli až do června,“ těší se, až za pár dní opět nazuje brusle.

A na golf, který je mezi fotbalisty hodně populární a věnuje se mu i řada jeho kamarádů ze slavné reprezentační éry, se Koller cítí ještě mladý.„Zkoušel jsem to, ale moc mi to nešlo a nemám vůli se to učit. Dávám přednost akčnějším sportům. Třeba se na něj dám, až nebudu moc dělat akční sporty.“

Proto je teď někdejší fotbalový kanonýr hlavně tenistou a po čtyřicítce se do bílého sportu zakousnul s vášní ambiciózního dorostence.

„Chytl mě. Hraju ho hodně dlouho, ale poslední rok a půl hodně intenzivně. Chci objíždět amatérské turnaje po pobřeží. Trénujeme s kamarádem, který dělá tenisového trenéra, aby do mě něco dostal,“ usmívá se Jan Koller.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme