Olympijský park na Lipně se demontuje, některá sportoviště budou sloužit dál

Park Rio - Lipno navštívili přes 350 tisíc lidí. Týden po jeho ukončení se prostory, kde park vznik, vracejí k normálnímu životu. Poslední naložený kamion opustí Lipno nad Vltavou v pondělí. Některá sportoviště budou moci návštěvníci dál využívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demontáž olympijského parku na Lipně

Demontáž olympijského parku na Lipně | Zdroj: ČTK

Týden po zakončení olympijských her rozváží brigádníci dřevěné štěpky z prostoru, kde bylo pódium, na kolečkách po okolních stráních. Prostor bývalého parku je stále až překvapivě dobře hlídaný. Především kvůli bezpečnosti, aby se nikdo nedostal mezi pracující stroje.

„Všechno je pryč. Tamhle na hale je lešení, kde se asi něco dělo,“ rozhlíží se po okolí návštěvníci, kteří prožívali u lipenského jezera poslední prázdninové dny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Demontáž olympijského parku na Lipně sleduje Kamil Jáša

Do parku během šestnácti dnů dorazilo 55 olympijských medailistů. Padesátimetrovou trať zaběhli 15722 běžců, 4 tisíce lidí si vyzkoušely paddleboard atd. Radiožurnál odvysílal přímo od jezera 55 hodin přenosů.

„Teď likvidujeme a hotovo bude v pondělí, kdy bude vše hotové,“ slibuje vedoucí produkce Martin Gross, který počítá kamiony, které odvážejí, co se v parku Rio Lipno nahromadilo. „Bylo tu 30 kamionů materiálu. V neděli se zavíral areál, hned jsme likvidovali stany partnerů,“ popisuje práce.

Pohled na pro beachvolejbal už by návštěvníky na konci prázdnin lákal ke sportování. Martin Gross ještě aktivity chvíli brzdí:

„Pořád tu jezdí mechanizace. Až odvezeme poslední kamion, areál odplotíme a lidé sem budou moct jít. Zůstává velké hřiště pro plážové sporty i hřiště nad tím, kde se dá hrát fotbal a volejbal. Předali jsme to obci, která ho bude provozovat,“ nastiňuje produkční parku.

Vyčištěná je i pláž, odkud vysílal Radiožurnál. Zůstala jen trocha písku, která ale nevadí návštěvníkům, kteří využívají poslední prázdninové dny ke koupání.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme