Williamsová může doma přijít o pozici jedničky. Na US Open ji bude nahánět Kerberová i další hráčky

Už dlouho neměl grandslamový turnaj tak dramatickou zápletku jako právě teď při začínajícím US Open v New Yorku. Pod Američankou Serenou Williamsovou se totiž pořádně rozhoupalo křeslo pro ženskou světovou jedničku. Přijít o něj může po třech a půl letech. Do budoucna láká bitva o nejvyšší post žebříčku WTA i Češku Petru Kvitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Zdroj: Reuters

Loni v New Yorku Serenu Williamsovou svázala vidina výjimečné příležitosti. Velkou šanci získat kalendářní grandslam Američanka před natěšeným domácím publikem propásla.

Letos může být na stejném místě pod jistým tlakem znovu. Pokud celý turnaj nevyhraje, hrozí jí, že přijde o pozici světové jedničky, na které je nepřetržitě tři a půl roku.

Naopak reálnou šanci dostat se poprvé na vrchol má Němka Angelique Kerberová a v případě příznivých okolností také další hráčky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na loňském US Open byla Serena Williamsová pod velkým tlakem, který ani letos neupadá, protože Američanka může přijít o post světové jedničky

„Tlak je spíš na Sereně a bude až do konce její kariéry. Ostatní mají strašný hec se jí nějak dorovnat. Ona pod tlakem občas předvede něco horšího. Na US Open má těžký los – Makarovová v prvním kole je jednou z nejkvalitnějších hráček, co ji můžou porazit,“ tvrdí jedna ze zkušenějších českých tenistek na okruhu Andrea Hlaváčková.

Třeba čerstvá olympijská medailistka z Ria Petra Kvitová si myslí, že Američanka ještě tlak ustojí. „Nevím sice, na jak dlouho, ale myslím si, že ještě chvilku jo,“ odhaduje současná česká dvojka.

Kvitová by se po složitějším období do boje o pozici světové jedničky v budoucnu ráda sama přímo zapojila. Dříve říkávala, že jde jen o číslo, teď ale pro Radiožurnál přiznala, že by ji křeslo pro nejlepší profesionálku okruhu WTA lákalo.

„Mám toho strašně moc a jediné, co mi v repertoáru chybí, je to číslo. Na druhou stranu vím, že bez vítězství na grandslamech se tam nemůžu dostat. Je to všechno spojené,“ podotýká Kvitová.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme