Kadlec doufal v reprezentační návrat. Nad tím sparťanským zatím nepřemýšlí, i když kluby jednají

Čeští fotbaloví reprezentanti se v pondělí sešli v Praze před přátelským zápasem proti Arménii a hlavně před nedělním vstupem do kvalifikace o mistrovství světa proti Severnímu Irsku. Nastoupit by mohl i Václav Kadlec, který se vrátil do národního týmu po delší době. Mladý útočník navíc stále řeší i klubovou budoucnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec (vpravo) v předkole Evropské ligy proti tureckému Osmanlisporu

Václav Kadlec (vpravo) v předkole Evropské ligy proti tureckému Osmanlisporu | Zdroj: Reuters

Kadlece nominace potěšila. Navíc když kouč Karel Jarolím slibuje, že bude hrát s národním týmem ofenzivní fotbal.

„Víceméně od začátku sezony hraju. Mám nějakých deset zápasů a některé z nich se mi povedly. Doufal jsem, že ta možnost je. S nástupem nového trenéra se asi ještě zvýšila,“ myslí si Kadlec.

Čtyřiadvacetiletý hráč by se v reprezentaci rád udržel a je možné, že by na další sraz nepřijel jako hráč dánského Midtjyllandu. Jedná se totiž o jeho návratu do Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Václav Kadlec věří, že mu k návratu do reprezentace pomohlo i jmenování Karla Jarolíma trenérem českého výběru

„Vím, že jednání probíhají, ale pořád je to v rovině klubů a tolik nezáleží na tom, co bych si přál já. Neřekl jsem ani ano, ani ne, ale určitě bych se zamyslel, je to lákavé. Cítím, že je možná správný moment, ale není to tak, že bych chtěl odejít, že bych odněkud utíkal,“ říká Kadlec.

Ve Spartě by ho mimo jiné čekala účast v Evropské lize, do které se dánský klub z kvalifikace neprobojoval. Teď ale čeká na další vývoj jednání a snaží se koncentrovat hlavně na svoje výkony.

„Když jsem byl ve Spartě před x lety, nad přestupy jsem přemýšlel. Ale když to pak člověku nevyjde, je akorát zklamaný. Dokud není jasno mezi kluby, nemá smysl přemýšlet,“ nestresuje se mladý útočník.

Kadlec odešel ze Sparty v roce 2013 do německého Eintrachtu Frankfurt, kde se mu ze začátku dařilo. Pak už ale moc nehrál, vrátil se na hostování i do pražského týmu a pak zpět do Německa. Zkraje roku přestoupil do Midtjyllandu.

„Když jsem přicházel v lednu, říkal jsem si, že bych mohl vydržet déle. Nikdo sice neříká, že nevydržím, ale ve fotbale člověk nikdy pořádně neví. Samozřejmě jsem mohl vydržet i ve Frankfurtu, ale to je všechno kdyby,“ shrnuje svoje poslední tříleté putování mezi kluby Kadlec.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme