Watford se ke mně nezachoval úplně ideálně, říká Vydra a těší se na nové výzvy jak klubové, tak reprezentační

Tým, který fotbalovými zbraněmi neumí soupeři ublížit, nikoho moc nezajímá. A právě takto vystupovala česká fotbalová reprezentace v červnu na mistrovství Evropy. Před nedělním startem kvalifikace mistrovství světa potřebuje tento nešvar změnit. Pomoct by k tomu měl i Matěj Vydra, kterého Karel Jarolím pozval na dnešní sraz, což ovšem není hlavní důvod Vydrovy nově nabyté radosti z fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Matěj Vydra (vpředu) v dresu Watfordu

Fotbalista Matěj Vydra (vpředu) v dresu Watfordu | Zdroj: Reuters

Útočník Matěj Vydra vyměnil v Anglii působiště. „Watford věděl hned po sezoně, že nechci nikam na hostování, takže teď mám novou výzvu, mám čistou hlavu a jen to teď ukázat.“

Vypadá to paradoxně, že čtyřiadvacetiletý útočník cítí takovou úlevu po odchodu z Watfordu, díky kterému si udělal jméno na Britských ostrovech a zabydlel se v anglickém fotbale. Ale smysl to dává, v klubu dříve vlastněném zpěvákem Eltonem Johnem byl Matěj Vydra takovým pomocníkem v horších časech.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Watford věděl hned po sezoně, že nechci nikam na hostování, takže teď mám novou výzvu, mám čistou hlavu a jen to teď ukázat,“ říká fotbalista Vydra

Užitečný ve druhé lize, ale po postupu do Premier League přehlížený. I přesto ho klub loni nepustil na domácí šampionát do 21 let, který byl zároveň olympijskou kvalifikací, a tak mu loučení se žluto-černými barvami srdce netrhá.

„Watford se ke mně nezachoval úplně ideálně. Nepustili mě na Evropu, podepsali se mnou na pět let smlouvu a potom mi nedali ani šanci na Premier League. Ten přestup pro mě byl prioritou než nějaké hotování. Nevíte, jestli by Watford nesestoupil, zavolali by si mě, já bych zase třeba vykopal a pak by mě zase odkopli, takže bylo jasně dáno buď Watford, nebo přestup,“ vysvětluje Vydra.

Je to pro reprezentačního útočníka přestup, který ho zatím nikam neposouvá - z klubu Premier League zase zpátky o patro níž do druhé anglické ligy, kde v minulé sezoně beztak hostoval. Ale ambice i tradice má Derby prvoligové a s Vydrou velké plány, vždyť za něj středoanglický oddíl zaplatil deset milionů liber, nejvíc v klubové historii.

„Jelikož do mě investovali veliké peníze, tak určitě by mě nekupovali k tomu, abychom hráli o sestup. Minulý rok skončili pátí, mají pořád vyprodáno a jak tým, tak i já máme stejný cíl a to je postup,“ má jasno Vydra.

Pokud to na hřišti půjde podle plánu a Vydrovi nadšení vydrží, může být národnímu týmu zase užitečný. Ostatně na takové časy může zavzpomínat v jediném testu před nedělní kvalifikací proti Severním Irům. Ve středu hrají Češi přípravu proti Arménii, které dal Matěj Vydra dva ze svých pěti reprezentačních gólů.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme