Všichni tě nenávidí, vyslechl si loni Rosol od Murrayho. Dobří kamarádi se střetnou na US Open

Půjde o zápas prvního kola US Open, přesto bude mimořádně sledovaný. Český tenista Lukáš Rosol se v New Yorku utká s olympijským šampionem a letošním wimbledonským vítězem Britem Andym Murraym, s nímž se loni v Mnichově dostal do konfliktu. Dnes však Rosol tvrdí, že jsou s Murraym dobrými přáteli a že duel odehrají v přátelské atmosféře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol v obležení britských novinářů

Lukáš Rosol v obležení britských novinářů | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Andy Murray zažívá zřejmě nejvydařenější období kariéry. Jako otec nyní půlroční dcery Sofie vyhrál Wimbledon. Krátce na to obhájil jako první singlista historie olympijské zlato.

Ale výtečná forma britského tenisty není jedinou věcí, o které se před utkáním s Lukášem Rosolem, jež je na programu ve 2:30 středoevropského letního času, mluví. Světová média připomínají loňský vzájemný duel v Mnichově a rozmíšku mezi oběma profesionály.

Český hráč do soupeře při výměně stran lehce strčil a na kurtu si pak krátce na to vyslechl věty, že ho na okruhu nikdo nemá rád a že ho všichni nenávidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hned po zápase jsem za ním přišel, bavím se i s jeho manželkou, přiznal v New Yorku reportérovi Jaroslavu Plašilovi Lukáš Rosol

„Každý má svoje emoce. Někdo je dokáže držet v sobě, někdo je dá navenek víc. V tom emočním stavu člověk neví, jak bude jednat. Nejsme nováčci, už něco máme za sebou. Dokážeme odehrát dobrý zápas, v němž nebude žádné extra emoční vypjetí,“ usmívá se dnes historce Rosol.

Ani Murray nechce oživovat staré rány. V New Yorku jen připomněl, že to nebyl on, kdo si začal, a také dodal, že si hned po zápase s Rosolem všechno vyříkali.

„My jsme dobří kamarádi. Hned po zápase jsem za ním přišel. I s jeho manželkou jsem se bavil. Oba máme dítě, takže jsme našli společnou konverzaci. Oni jsou fajn, a i když máme na kurtu práci, myslím, že to bude v přátelské atmosféře,“ vysvětluje Rosol.

Nemám co ztratit, říká Rosol

Českého tenistu právě kvůli loňskému incidentu před prvním zápasem US Open dlouho zpovídali i britští reportéři. Ti také, jak je jejich častým zvykem, plánují ve svých článcích britskému tenistovi cestu až do finále.

Brněnského rodáka ale označují za jednu z těch obtížnějších překážek. „Natrénoval jsem dost, jsem připravený. Necítím se unavený, jsem fit, nic mě nebolí. Půjdu na kurt s tím, že nemám co ztratit. On musí jedině vyhrát, uvidíme, co se bude dít,“ říká Rosol.

Kromě něj se v úterních zápasech prvního kola dvouher představí také Radek Štěpánek, Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Denisa Allertová a také nová ženská česká jednička Karolína Plíšková. V New Yorku se začne hrát opět po sedmnácté hodině středoevropského letního času.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme