Kvitová hrála na odlehlém kurtu a bez jestřábího oka. Bere to jako cennou zkušenost

Jestřábí oko hlídá dopady míčků na grandslamových turnajích přesně deset let, ale tenistka Petra Kvitová ho při svém úvodním vítězném zápase s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska na US Open v New Yorku použít nemohla. Po hodně dlouhé době totiž nastoupila na menším odlehlejším kurtu. Souvisí to i s pozicí, na kterou se v problematické sezoně nechtěně dostala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová udolala Rusku ve třech setech

Petra Kvitová udolala Rusku ve třech setech | Zdroj: Reuters

Tenisový areál v New Yorku má za sebou celou řadu stavebních úprav.

Jsou tam i nové a zmodernizované kurty, ale Petra Kvitová hrála na jednom z těch tuctovějších. Však měl také číslo 12.

Hned v první hře ztratila česká hráčka podání, zřejmě i kvůli chybě rozhodčího, kterou ale nemohla nijak reklamovat. Jestřábí oko hlídá jen ty prestižnější a větší dvorce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přišlo mi, že párkrát bych si jestřábí oko vzala, přiznala Petra Kvitová po vítězství nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou

„Musím říct, že začátek zápasu byl opravdu hrozně zvláštní. Přišlo mi, že párkrát bych si jestřábí oko vzala. Myslím si, že občas nezahlásili úplně tak, jak měli. Neříkám, že bych měla vždycky pravdu, ale pár sporných míčů tam bylo,“ povzdechla si Kvitová.

Česká tenistka částečně zažívá i důsledky svého propadu na žebříčku. Už není v top 10 a snad jen s výjimkou Wimbledonu, který v minulosti dvakrát vyhrála, nemůže počítat s tím, že by ji pořadatelé v úvodu turnaje za těchto okolností nasazovali na ty největší a nejprestižnější kurty.

Tím pádem se musí poprat i s obtížnějšími technickými podmínkami. „Neprotestuji proti tomu, je to zase jiná zkušenost. Není úplně nejlepší, ale i z těch špatných se může člověk poučit. Je zbytečné se s rozhodčími hádat, nikdy nedá zapravdu vám, ale těm, kdo hlásí na lajně,“ řekla Kvitová.

Další utkání čeká českou tenistku ve středu od 17 hodin. Vyzve v něm talentovanou, ale ve světě zatím poměrně málo známou Caglu Buyukakcayovou z Turecka.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme