Zlaté závody Věry Čáslavské. Připomeňte si její největší úspěchy v dobových záznamech

Připomeňte si největší sportovní úspěchy bývalé československé gymnastky Věry Čáslavské, která v úterý večer zemřela. Poslechnout si můžete archivní záznamy jejích výkonů na olympiádách v Tokiu a Mexiku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věra Čáslavská se zlatými olympijskými medailemi

Věra Čáslavská se zlatými olympijskými medailemi | Zdroj: ČTK

„Reflektory ozařují jen stupně vítězů, na kterých právě Věra Čáslavská přijímá z rukou doktora Gruse zlatou medaili,“ hlásí z Tokia Stanislav Sigmund a Karel Malina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězství Věry Čáslavské na LOH 1964 Tokio - předání zlaté medaile a rozhovor S.Sigmunda s Čáslavskou

„Deset minut se odtud, přátelé, ozývalo: Věra, Věra, Věra. To proto, že Věrka Čáslavská zacvičila nádhernou kladinu, ale rozhodčí jí dali známku jenom 9,6. Diváci protestovali, bouřili, byl tady takový bengál, že jsme neslyšeli vlastního slova, že jsem neslyšel ani svého kolegu Gaba Zelenaje z plavání a ze skoků do vody,“ referuje z Letních olympijských her v Mexiku Karel Malina. Jaká tam byla atmosféra, si můžete poslechnout na dobové nahrávce.

Přehrát

00:00 / 00:00

LOH Mexico 1968 -Boj Věry Čáslavské o medaile

„Teď už je to na pevno. Věrka Čáslavská vyhrála 19. olympijské hry v Mexico City. Ano, a dostane Věrka hobla.“ Oslavy po vítězství Věry Čáslavské byly bouřlivé.

Přehrát

00:00 / 00:00

LOH Mexico 1968 - Věra Čáslavská - Zlato patří ČSSR

„Stále Věrka Čáslavská na nejvyšším stupínku. Sama. Symbol krásy, dokonalosti, symbol velkého člověka,“ obdivují komentátoři nejlepší československou gymnastku v historii.

Přehrát

00:00 / 00:00

LOH Mexico 1968 - Věra Čáslavská - Předávání medailí

„Tak jsme si, přátelé, trošičku poplakali, zazpívali i naši hymnu. Přátelé, vyhráli jsme, a co mohu víc říkat. Na nejvyšším stožáru vlaje Československá vlajka,“ reportér Karel Malina velmi emotivně oslavuje úspěch československého sportu.

Přehrát

00:00 / 00:00

LOH Mexico 1968 - Věra Čáslavská - státní hymny

Věra Čáslavská a Slávka Matlochová si krátce po předání medailí stěžují v rozhovoru pro Československý rozhlas na rozhodčí: „Mohu říci, že do jisté míry naše družstvo drželi rozhodčí velice zkrátka, což bylo vidět i na umístění, že jsme měli možnost získat také zlatou medaili.“

Přehrát

00:00 / 00:00

LOH Mexico 1968 - Rozhovor Věry Čáslavské po vítězných závodech

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme