Šafářová s Allertovou končí na US Open ve druhém kole. Karolína Plíšková nezaváhala

Tenistka Lucie Šafářová si třetí kolo letošního US Open nezahraje. Česká hráčka totiž v dnešním duelu druhého kola nestačila na favorizovanou Rumunku Simonu Halepovou, které podlehla ve dvou setech. Lépe se dařilo Karolíně Plíškové, která si poradila s Montserrat Gonzálezovou. Do dalšího kola naopak neproklouzla Denisa Allerotvá, jež nestačila na Švédku Johannu Larssonovou. Pokud to počasí umožní, do hry ve čtvrtek zasáhne i Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během druhého kola US Open

Lucie Šafářová během druhého kola US Open | Zdroj: Reuters

Lucie Šafářová nevstoupila úplně ideálně, když na úvod dvakrát ztratila svůj servis a rychle prohrávala 0:3. Následně však 44. hráčka světa zabrala, získala tři gemy v řadě a srovnala vývoj první sady.

To však bylo v prvním setu ze strany české fedcupové reprezentantky vše, takže se Halepová radovala z vítězství v první sadě.

Druhý set započala Šafářová lépe, protože hned na první pokus sebrala své soupeřce servis. Halepová si však své podání rychle vzala zpět. Rozhodující moment nastal v jedenácté hře, ve které si česká hráčka za stavu 4:5 prohrála své podání a umožnila tak Rumunce ovládnout i druhou sadu.

Roli favoritky v duelu proti Montserrat Gonzálezové dnes splnila Karolína Plíšková.

Světová jedenáctka nejprve za 26 minut získala první set v poměru 6:1. Druhá sada už nabídla vyrovnanější bitvu – hráčka z Paraguaye dokázala Plíškovou obrat i o jeden servis. Česká teniska si ovšem prohrané podání vzala rychle zpět a nakonec to byla ona, kdo se radoval z vítězství 7:5 ve druhém setu.

Karolína Plíšková tak podruhé v letošní sezoně postoupila do třetího kola na grandslamu, čímž vyrovnala své kariérní maximum.

Stejně jako vloni skončila Denisa Allertová na US Open ve druhém kole poté, co dnes ve Flushing Meadows za necelou hodinu podlehla Švédce Johanně Larssonové.

Allerová proti švédské soupeřce, která je na žebříčku WTA o více než čtyřicet míst výš, uhrála jen čtyři gemy, když prohrála ve dvou setech 3:6 a 1:6.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme