Bouře Hermine zesílila, pobřeží Floridy tak po 11 letech zasáhne hurikán

Očekávaná tropická bouře Hermine zesílila na 120 km/h a nyní je z ní hurikán první kategorie. Floridu tak po jedenácti letech opět zasáhne hurikán. Informoval o tom portál CNN.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hurikán

hurikán | Foto: Fotobanka Pixabay

Národní hurikánové centrum očekává, že hurikán zasáhne oblast Big Bend u pobřeží Mexického zálivu někdy kolem půlnoci místního času. Vlny by mohly dosahovat až 2,5 metru.

„Je to život ohrožující,“ řekl guvernér Rick Scott a vyhlásil pohotovost. Výjimečný stav platí pro 51 z 67 okresů Floridy. Lidé by se podle guvernéra měli zásobit alespoň na tři dny dopředu a evakuovat se z ohrožených oblastí. Bude to první hurikán, který Floridu zasáhne od hurikánu Wilma v roce 2005.

Na Floridě prší již od středy. Meteorologové však očekávají, že by mohlo napršet dalších 25 cm srážek, na některých místech dokonce dvojnásobek. Očekávají se proto lokální bleskové záplavy.

Meteorologové očekávají, že na jinak suchých místech v okolí Tampy by mohlo být od 30 cm do 2,5 metrů vody. Varují také před padajícími stromy a spadlým elektrickým vedením.

Bouře by se během pátku měla posunout severovýchodně směrem k Georgii a pak pokračovat dál na sever kolem východního pobřeží Spojených států.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme