Olympijští vodní slalomáři před SP v Praze moc netrénovali. Vliv to mít nebude, myslí si Hradilek

Je to závod, na kterém chtějí všichni uspět, ale trénink tomu moc neodpovídal. Přípravu vodních slalomářů Prskavce, Hradilka, Přindiše i Gebase na Světový pohár v Praze totiž dost ovlivnily olympijské hry a následný program. Přesto všichni svou první jízdu v Troji zvládli a postoupili do sobotního semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Jiří Prskavec

Vodní slalomář Jiří Prskavec | Zdroj: ČTK

„Moc jsem se nepřipravoval, protože po olympiádě bylo hodně akcí, věcí a starostí. Přípravy bylo samozřejmě málo,“ přiznává čtvrtý nejlepší kanoista her v Brazílii Vítězslav Gebas, který doháněl i resty ve své firmě s realitami.

„Po olympiádě byly oslavy a pak i akce v médiích a pro sponzory. Časově jsem se nemohl tréninku věnovat na sto procent,“ doplňuje svého kolegu bronzový kajakář Jiří Prskavec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po olympiádě jsem moc netrénoval, přiznává před SP v Praze vodní slalomář Jiří Prskavec

Zvláštní olympijský režim měli také další dva špičkoví kajakáři, přestože se do Ria nekvalifikovali. Vavřinec Hradilek tam odjel jako televizní spolukomentátor, Vít Přindiš zase vypomáhal v olympijském parku na Lipně.

„Jezdil jsem hodně vytrvalost, což si myslím, že bylo dobře. Odpočinul jsem si psychicky od vody, takže jdu do závodů s jinou hlavou, než když se na ně několik měsíců připravuji,“ líčí Přindiš.

A ani podle Vavřince Hradilka se nedá říct, že by ti, kterých se olympijské dění vůbec netýkalo, měli nyní v Troji nějakou velkou výhodu.

Olympijský medailista Prskavec se představí doma. V Troji jede Světový pohár

Číst článek

„Ti, kteří se vrátili z olympiády, měli ohromně natrénováno před ní. Teď si dali pauzu, což často prospěje. Když si vzpomenu na svěťák po olympiádě v Londýně, tak jsem jezdil parádně, i když jsem před tím 14 dní neseděl v lodi a jenom jsem oslavoval,“ myslí si Hradilek.

Všichni čeští olympionici i olympionici v uvozovkách se shodují v tom, že jim první ostrá jízda Světového poháru dala fyzicky zabrat, ale taky v tom, že na semifinále a snad i finále už by to i s pomocí fanoušků mělo být lepší.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme