Neznal adresu, tak na dopis nakreslil mapu místa na Islandu. Pošta ho přesto doručila

Neznámý turista chtěl poslat dopis na farmu na Islandu, kde strávil prázdniny, ale neznal nejen adresu, ale i jméno adresáta. Tak na dopis nakreslil podrobnou mapu. Přesto dopis pošta doručila. Informoval portál CNTraveler.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Turista na obálku napsal pouze město, u které farma leží, a nakreslil mapku. Mapka však byla velmi podrobná. Nakreslil na ní silnice včetně jejich čísel a označil místa, kam silnice dál pokračují. Také červeně označil místo, kde se farma nalézá.

Farmu dále popsal těmito slovy: „Koňská farma s islandsko-dánským párem se třemi dětmi a hodně ovcemi.“ Turista si také pamatoval, že „dánská žena pracuje v supermarketu ve městě Búðardalur“.

Farma, která se nachází v západním Islandu u města Hvammsveit, je v okolí velmi známá. Jedná se totiž v podstatě o malou zoo, kde si lidé mohou hrát s koňmi, kozami, ovcemi, prasaty a dalšími zvířaty.

Česká pošta doručila dopis s adresou v morseovce

„Nedávno jsme řešili podobně kuriózní případ na jihu Čech, kdy místo adresáta byla napsaná morseovka a pod tím bylo napsáno – Pošto ukaž, že máš koule. Naši pracovníci adresáta vyluštili a dopis doručili, jak měli,“ řekl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Podle něj se pošťáci snaží doručit maximum dopisů, takže se snaží doručit maximum zásilek. Pouze mizivé procento zásilek nedojde na místo určení.

Patricie Polanská, Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme