Spor ohledně sesuvu na stavbě D8 možná neskončí u soudu. Ve hře je mimosoudní vyrovnání

Ředitelství silnic a dálnic a Správa železniční dopravní cesty chtějí po majiteli kamenolomu Dobkovičky miliardu korun. Podle posudku ministerstva dopravy může lom za sesuv na stavbě dálnice D8 v Českém středohoří. Společnost s žalobou nesouhlasí. Je ale možné, že spor u soudu vůbec neskončí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sesuv půdy na nedokončené dálnici D8 u Litochovic

Sesuv půdy na nedokončené dálnici D8 u Litochovic | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

Podle ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka je totiž ve hře i mimosoudní vyrovnání. „O to se snažíme v těch dohodách. Mně by se nejvíc líbilo, kdyby stát lom vykoupil a zasanoval ho,“ uvedl Ťok.

Podle ministerstva dopravy byl důvodem sesuvu, který před více než třemi roky poškodil dálnici D8 i blízkou železniční trať, právě kamenolom. To společnost Kámen Zbraslav, majitel kamenolomu, odmítá.

„Kamenolom funguje více než sto let a nikdy v minulosti k žádné škodní události, natož takového rozsahu, nedošlo,“ řekl v červnu po podání žaloby právní zástupce společnosti Pavel Sedláček.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme