Září bude nadprůměrně teplé. Příští týden se teploty vyšplhají až na 29 stupňů

Září má být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně nadprůměrné. Vyšší teploty pak bude doprovázet i suché počasí. V souvislosti s tím lze během září očekávat také riziko vzniku požárů. Koncem příštího týdne má být až 29 stupňů Celsia. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který v sobotu zveřejnil ČHMÚ spolu s týdenní předpovědí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slunečné počasí (ilustrančí foto)

Slunečné počasí (ilustrančí foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Počasí v Česku by v následujícím měsíci mohly ovlivnit hurikány tvořící se v tropickém pásmu, i kvůli tomu je počasí hůře předvídatelné.

Teploty by měly být až do přelomu září a října nadprůměrné. Týdenní průměrné teploty se budou pohybovat většinou mezi 23 až 24 stupni Celsia. Třeba ke konci příštího týdne ale meteorologové hlásí bezmála 30 stupňů.

Nejvyšší denní teploty příštího víkendu se podle předpovědi budou pohybovat mezi 24 až 29 stupni Celsia.

Nejnižší teploty příštího týdne pak meteorologové hlásí na pondělí, kdy nejvyšší denní teploty budou dosahovat 16 až 20 stupňů.

Téměř v celém Česku hrozí kvůli suchu požáry, varují meteorologové

Číst článek

Kvůli suchému a horkému počasí během září hrozí také riziko požárů. „V souvislosti s převážně slunečným a teplým počasím lze očekávat během září narůstající deficit vláhy a riziko vzniku požárů," uvedli pracovníci ústavu.

Vyšší nebezpečí vzniku požárů hrozí podle meteorologů i tento víkend, a to téměř v celé republice.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme