Jsem opravdu ráda, že se to stalo, oddechla si po postupu do prvního grandslamového osmifinále Plíšková

Dlouho byla jedinou hráčkou nejlepší světové dvacítky bez grandslamového osmifinále, ale teď už je poprvé úspěšná i na turnaji velké čtyřky. Karolína Plíšková zdolala na US Open v New Yorku tři úvodní soupeřky a vůbec poprvé v kariéře bude mezi singlistkami i ve druhém týdnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková poprvé prošla na grandslamu do osmifinále

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková poprvé prošla na grandslamu do osmifinále | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková teprve začíná zjišťovat, jak se žije singlistkám, které přečkají první týden na některém z turnajů velké čtyřky. Ale některé věci si stihla uvědomit okamžitě, jen co Rusku Anastazii Pavljučenkovovou ve třetím kole zdolala 6:2, 6:4.

„Zatím jsem si to ještě nedokázala užít, strečovala jsem, teď jsem měla press, takže ještě nevím, ale samozřejmě je to pro mě poprvé.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková se raduje z prvního postupu do osmifinále na turnaji velké čtyřky

Ještě před utkáním ale byla jedinou tenistkou z aktuální nejlepší světové dvacítky bez grandslamového osmifinále, čekala na něj už čtvrtým rokem, a tak si teď oddechla.

„Jsem opravdu ráda, že se to stalo, i kdyby se teď dělo cokoliv. Samozřejmě tím nechci říct, že jsem se dostala do čtvrtého kola a končím, to určitě ne,“ byla Karolína Plíšková ráda už jen kvůli lidem okolo, kteří ji prý neustále popichovali, že ještě neprošla přes třetí kolo.

„Všichni na to tak nějak čekali, tak aspoň, že tohle ze mě spadlo a mám to za sebou. Tím, že jsem si v uvozovkách splnila povinnost, nechci nic podcenit do dalšího zápasu. Soupeřka bude určitě těžší než teď, ale už jsem s ní hrála vyrovnaný zápas, takže to není nic, co by se nedalo vyhrát,“ říká Karolína Plíšková.

Česká jednička se cítí dobře a nemá důvod si nevěřit. I když bude hrát v osmifinále s domácí Američankou Venus Williamsovou.

„Jsem s tím tak nějak smířená, že všichni lidé budou proti, ale já se těším, že bychom se možná mohly dostat na centr, což by bylo neskutečný. Ještě jsem tady na centru nikdy nehrála, takže to by byla velká věc a ať by to dopadlo jakkoliv, tak já si tam jdu zahrát. Lidé jsou mi nějak jedno, to nevnímám. Počítám s tím, že jsme v Americe a hraju s Američankou, lidé budou samozřejmě fandit jí,“ nestresuje se Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme