Rosberg vyhrál Velkou cenu Itálie F1. Úřadující šampion Hamilton dojel druhý

Němec Nico Rosberg se stal vítězem Velké ceny Itálie vozů F1 v Monze. Jezdec Mercedesu vydělal především na dobrém startu, během kterého se dostal do vedení. To následně, vyjma zastávek v boxech, udržel až do cíle a oslavil sedmou letošní výhru. Pro druhé místo si dojel lídr šampionátu Lewis Hamilton.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start Velké ceny Itálie F1 2016

Start Velké ceny Itálie F1 2016 | Zdroj: Reuters

Rozhodujícím momentem závodu v Monze byl start. Z první pozice startující Lewis Hamilton se totiž krátce po zhasnutí startovacích světel propadl až na šestou příčku, čímž nabral ztrátu.

Velmi dobře toho využil jeho týmový kolega z Mercedesu Nico Rosberg, jenž se díky tomu posunul na první místo. Německý jezdec se posléze vyvaroval chyb a bezpečně projel cílem na první pozici.

S odstupem více než 15 sekund za ním proťal pomyslnou cílovou pásku Lewis Hamilton. Britova cesta za stříbrnou příčkou nebyla vůbec přímočará – po špatném startu se musel vypořádat nejprve s Danielem Ricciardem a Valtterim Bottasem.

Úřadující mistr světa pak dlouho jezdil za oběma jezdci stáje Ferrari – jak Kimiho Räikkonena, tak Sebastiana Vettela však nakonec předstihl díky lepší strategii.

Poslední umístění na podiu si zajistil Vettel, za kterým dojel jeho stájový kolega Räikkönen.

V průběžném pořadí se na první pozici stále drží Hamilton, druhý Rosberg na něj ale po dnešku ztrácí už pouze dva body.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme