Fotbalisté na úvod kvalifikace o MS remizovali se Severními Iry 0:0

Fotbalisté České republiky zahájili kvalifikaci o účast na světovém šampionátu domácí bezbrankovou remízou proti výběru Severního Irska. Svěřenci Karla Jarolíma, který si odbyl soutěžní premiéru na lavičce národního týmu, měli sice více ze hry, ale gólu se nedočkali. Další kvalifikační duel Češi odehrají 8. října v Německu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník českého národního týmu Václav Kadlec se dnes gólově neprosadil

Útočník českého národního týmu Václav Kadlec se dnes gólově neprosadil | Zdroj: ČTK

Svěřenci Karla Jarolíma sice nastoupili do zápasu v roli favoritů, ale tři body nakonec neoslavili.

Nový lodivod reprezentačního výběru musel před prvním soutěžním zápasem udělat několik důležitých rozhodnutí. Tím prvním bylo, kdo nahradí gólmana Petra Čecha, jenž ukončil reprezentační kariéru. Jarolím nakonec, minimálně pro zápas se Severním Irskem, podle očekávání vsadil na Tomáše Vaculíka. S kapitánskou páskou pak na trávník vyběhl Marek Suchý.

Češi vstoupili do zápasu se Severními Iry poměrně aktivně. Ve čtvrté minutě dokonce nechybělo mnoho k tomu, aby diváky na Letné gólem potěšil Pavel Kadeřábek. Obránce českého týmu však z bezprostřední blízkosti mířil nad severoirskou bránu.

První střelu statistici zaznamenali ve 29. minutě. Na svědomí ji měl severoirský Paddy McNair, který zpoza šestnáctky vypálil na Tomáše Vaclíka. Gólman české reprezentace ale byl na svém místě, takže ke změně skóre nedošlo.

Ve zbylých minutách první půle již žádná větší příležitost ke vstřelení branky ani na jedné straně nebyla, takže první poločas skončil bez branek.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejném složení jako do toho prvního.

Bezprostředně po přestávce mohli jít Češi do vedení poté, co se po brejkové situaci po míči před odkrytou branou natahoval Václav Kadlec. Český útočník však na přihrávku nedosáhl.

Ještě větší příležitost měl v 62. minutě Filip Novák. Český obránce se sice dobře zorientoval ve skrumáži před gólmanem Severních Irů, ale ve velké šanci zblízka pálil vedle.

V 76. minutě pak do pokutového území centroval Kadeřábek, ale Ladislav Krejčí na jeho přihrávku v nadějné pozici nedosáhl.

Češi se do útoku tlačili i následně, ale skórovat nedokázali. Zápas tak skončil bezbrankovou dělbou bodů.

„Ta moje šance měl být gól. Mohl jsem to rozhodnout, ale bohužel jsem to netrefil. Myslel jsem si, že mám někoho za zády, tak jsem chtěl střílet co nejrychleji. Ale byl jsem sám a mohl jsem se ho zeptat, kam to chce dát. Každá ztráta doma je zklamání, ale kvalifikace je ještě dlouhá a musíme to napravit jinde,“ řekl po zápase v rozhovoru pro Českou televizi Filip Novák.

Příští kvalifikační zápas Česko čeká 8. října v Německu.

Utkání skupiny C kvalifikace MS 2018 ve fotbale:
ČR - Severní Irsko 0:0
Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). ŽK: Pavelka - Norwood, Ward. Diváci: 10 731.
Sestava ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Novák - Skalák (77. Kopic), Darida, Pavelka, Krejčí - V. Kadlec (83. Vydra), Škoda (68. Necid). Trenér: Karel Jarolím.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme