Při bombových útocích v Tartúsu, Homsu a u Damašku zemřelo nejméně 38 lidí

Pět pumových útoků ve vládou kontrolovaných částech Sýrie a ve městě Hasaká částečně drženém kurdskými milicemi si dnes vyžádalo nejméně 38 mrtvých, z toho přinejmenším 30 u města Tartús na severozápadě země. Oznámila to syrská agentura SANA. Zatím není jasné, zda šlo o koordinované akce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pět pumových útoků ve vládou kontrolovaných částech Sýrie a ve městě Hasaká si vyžádalo nejméně 38 mrtvých

Pět pumových útoků ve vládou kontrolovaných částech Sýrie a ve městě Hasaká si vyžádalo nejméně 38 mrtvých | Zdroj: Reuters

Terčem atentátů se stal také Homs v centrální části země a silnice nedaleko Damašku. Podle Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci monitoruje z Londýna, zahynulo při útocích dohromady nejméně 47 lidí.

Dvojitá exploze otřásla dálničním mostem u Tartúsu. Nejprve vybuchla nálož nastražená v autě, a když se na místo incidentu sjeli záchranáři, odpálil se u nich sebevražedný atentátník, uvedla SANA.

Také v Homsu vybuchla nálož ve vozidle. Organizace SOHR uvedla, že atentát mířil na vojenské stanoviště a exploze zabila dva vojáky. Další nálož explodovala na silnici nedaleko metropole Damašku.

Ve městě Hasaká, jehož velká část je pod kontrolou kurdských milic YPG, zabil výbuch podle SOHR tři členy kurských policejních sil Asájiš.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme