Kundrátek přijel vlakem, Birner musel narychlo letět do Ruska. V pondělí už oba trénovali s reprezentací

Museli se sbalit a narychlo odjet nebo odletět. Ale nevadilo jim to. Tomáš Kundrátek a Michal Birner, opory české hokejové reprezentace na minulém mistrovství světa a hráči Kontinentální ligy, už jako náhradníci za zraněné doplnili národní tým. S ním už v pondělí absolvovali úvodní trénink před Světovým pohárem v Kanadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Birner (vlevo) vedle Tomáše Plekance a Jakuba Voráčka

Michal Birner (vlevo) vedle Tomáše Plekance a Jakuba Voráčka | Zdroj: ČTK

Tomáš Kundrátek se v pondělí zapojil do prvního společného tréninku reprezentace před Světovým pohárem. Oblékl na něm modrý dres jako všichni obránci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace se i s Tomášem Kundrátkem a Michalem Birnerem chystá na Světový pohár, který v Kanadě startuje 17. září

„Bylo to hrozně hektické. Dozvěděl jsem se o tom den před zápasem. Odehrál jsem ho, nechal manželce auto a v jedenáct jsem jel vlakem z Bratislavy. Mám z toho radost a těším se na turnaj,“ radoval se Kundrátek, jemuž informace o nominaci na Světový pohár dodala v utkání sebevědomí.

Z Bratislavy to ale neměl tak daleko jako Michal Birner. Jeho zaměstnavatelem je totiž Traktor Čeljabinsk z KHL. A to je určitě minimálně pět hodin v letadle.

„V pátek jsem byl v Česku, takže jsem měl naplánované, že zmeškám jeden zápas v Čeljabinsku a poletím si sem udělat pracovní víza. V sobotu ráno mi zavolal Pepa (Josef Jandač – pozn. red.) a odpoledne jsem odlétal, protože jsem tady neměl žádné věci,“ popsal Birner. V Čeljabinsku přistával v pět ráno tamního času a ve dvanáct už zase letěl zpět.

Telefon od trenéra Jandače ho ale posunul na Světový pohár, i když to nejde říci takhle jednoduše. Je třeba se ohlédnout za celou minulou sezonou, kterou Birner strávil v dresu libereckých Bílých Tygrů a byl z toho titul.

„Kdyby mi někdo řekl, že to takhle bude, nevěřil bych mu. Sezona v Liberci mi dala strašně moc. Měl jsem štěstí, že jsem narazil na tak fungující tým a organizaci. Určitě jsem se stal lepším hráčem, než když jsem přicházel, a na dálku bych jim za to chtěl poděkovat,“ dodal Birner

První přípravný zápas čeká národní tým ve čtvrtek v Petrohradu proti Rusům. V sobotu se pak bude hrát v pražské O2 areně, do níž stále lze koupit vstupenky.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme