Účelová reorganizace v rozporu s koaliční smlouvou, neustoupil Babiš před sněmovní komisí

Šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš si stojí za svým tvrzením, že reorganizace části policie byla účelová a v rozporu s koaliční smlouvou. V pondělí vypovídal před sněmovní komisí, která sloučení protikorupčního a protimafiánského policejního útvaru prošetřuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

„Ty otázky, které mi byly kladeny a způsob kladení, odpovídaly stávající atmosféře koalice. Pro mě se nic nezměnilo, je to v rozporu s koaliční smlouvou, je to v rozporu s koncepcí policie na léta 2016 až 2020, která byla schválena Bezpečnostní radou státu a která byla projednávána na vládě,“ řekl ke své výpovědi Babiš.

Jednání se zúčastnil také ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Ten fungování nového útvaru hodnotí dobře.

Poslanci vyslechli také hradního kancléře Vratislava Mynáře. Údajně se ho ptali na jména, která podle svých slov zná jen z tisku. Více si o výpovědi obou mužů přečtěte ZDE.

Před komisí pravděpodobně předstoupí znovu policejní prezident Tomáš Tuhý a bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme