Podzim bude v Brně přát jazzu, díky festivalům přijedou hvězdy

Podzim bude v Brně přát jazzu, díky několika festivalům přijedou zahraniční hvězdy. Do města má namířeno čtyřiašedesátiletý John Scofield, jeden z nejznámějších jazzových kytaristů, a britsko-italské vokální trio Puppini Sisters, jehož tvorba dobře zapadá do současné módy swingového retra. ČTK to zjistila od promotérů a z předprodejů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Scofield

John Scofield | Foto: MHF Rozhlasový podzim Petr Horník

Jako první začne koncertní cyklus Jazz Brno, jehož 19. ročník je opět pojat kosmopolitně.

Většina večerů bude patřit zahraničním nebo smíšeným sestavám, informoval ČTK pořadatel Jiří Švéda. Letos do Staré Pekárny přiveze muzikanty ze Spojených států, Brazílie, Jižní Afriky, Izraele a evropských zemí.

V úterý 13. září přehlídku otevře britský bluesový zpěvák Will Johns, kterého v začátcích podporoval jeho strýc Eric Clapton, legenda bílého blues. Další hvězdou festivalu je jihoafrický bluesman Gerald James Clark.

Na přehlídku Moravia Music Fest se vrátí energická francouzsko-americká skupina Electro Deluxe, která bodovala v loňském ročníku.

B-Side Band | Foto: Tino Kratochvil

Domácí scénu reprezentuje třeba brněnský Gustav Brom Big Band s tradicí, která se pomalu blíží osmdesátce koncertních sezon.

Hlavním letošním lákadlem přehlídky se však nejspíš stane vokální trio Puppini Sisters z Londýna, které vychází ze swingové tradice, a to nejen v hudebním výrazu, ale také módě, účesech, vystupování.

V Sonocentru vystoupí 10. listopadu za doprovodu brněnského B-Side Bandu, hostem bude Vojtěch Dyk.


Brněnský JazzFest, největší žánrová přehlídka v Česku, se sice tradičně koná na jaře, letos na podzim však nabídne tři koncertní ozvěny.

Richard Galliano | Foto: Wally Perusset

V listopadu se tak představí kytarista Scofield, tuniský hudebník míchající jazz se súfijskou mystikou Zafír Júsif a hvězdný akordeonista Richard Galliano, jenž společně s Filharmonií Brno představí hudební projekt Klasika&Tango.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme