Sérii útoků v afghánském Kábulu nepřežilo nejméně 41 lidí, mezi nimi i vysoce postavení představitelé armády

Po pondělní sérii atentátů v afghánském Kábulu zemřelo nejméně 41 lidí. Zraněno je více než sto dalších. První atentát mířil na afghánské ministerstvo obrany, po kterém zemřel i armádní generál a několik dalších vysoce postavených důstojníků. Cílem druhého útoku bylo sídlo charitativní organizace. Jen v Kábulu bylo za poslední den pět podobných atentátů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kábul se stal v pondělí terčem dalších útoků

Kábul se stal v pondělí terčem dalších útoků | Zdroj: ČTK

Humanitární organizace sídlila v prestižní obchodní a sídelní čtvrti Kábulu. Nejdříve před ní vybuchla nálož a poté místo napadla skupina ozbrojenců. Přestřelka mezi nimi a bezpečnostními složkami trvala podle vládních představitelů několik hodin.

Z místa se mezitím podařilo evakuovat desítky lidí, včetně několika cizinců. Úřady kvůli útoku odklonily dopravu v přilehlých částech města a také uzavřely školy.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. K předchozím atentátům v pondělí se přihlásilo radikální hnutí Tálibán. To je v posledních týdnech výrazně aktivnější.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme