Zavřete výjezd z Blanky, žádá Praha 6. To by byl nesmysl, tvrdí magistrát

Podle Prahy 6 může za špatnou dopravní situaci v okolí Vítězného náměstí výjezd z tunelu Blanka. Proto žádají o jeho uzavření. Podle magistrátu by pak byl tunel zbytečný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hustá doprava v Praze

Hustá doprava v Praze | Foto: Filip Jandourek

Dopravní situace v okolí Vítězného náměstí je neúnosná. Ve špičkách se zde tvoří kolony. Radní Prahy 6 žádají magistrát, aby kromě zavření výjezdu z tunelu vybudovali záchytná parkoviště a zakázali kamionům vjezd do ulic Evropská a Patočkova.

„My jsme magistrátu předávali soubor těch návrhů. Opakovaně byly ty návrhy zamítány,“ stěžuje si starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09), že vedení města situaci dlouhodobě neřeší.

Magistrát ale veškeré výtky odmítá. Radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) tvrdí, že se situací zabývají. Výjezd z Blanky ale určitě neuzavřou.

"To je poměrně nesmyslná záležitost. Ten nový komplex byl právě vybudován proto, abychom dostali dopravu pod povrch. A tímto bychom vrátili auta zpátky nahoru," říká Dolínek.

Dopravní situaci v této části Prahy také zhoršuje uzavírka Korunovační ulice.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme