Paralympionik Drahonínský se těší na zahajovací ceremoniál. Ještě lepší ale bývají závěrečné s medailí

Paralympiáda v brazilském Riu de Janeiru se blíží ke svému startu. Slavnostní zahájení Her vypukne třicet minut před středeční půlnocí středoevropského letního času. Ujít si ho nenechá ani hendikepovaný lukostřelec David Drahonínský. Sám si ani nedovede představit, že by na ceremoniálu chyběl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paralympijský lukostřelec David Drahonínský má kvůli Hrám i speciální účes

Paralympijský lukostřelec David Drahonínský má kvůli Hrám i speciální účes | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Zážitek ze zahajovacího ceremoniálu ještě umocní skutečnost, že se nejlepší hendikepovaní sportovci sejdou na slavném stadionu Maracaná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Paralympijský lukostřelec David Drahonínský se těší, až si připomene pocit, který cítil před čtyřmi lety v Londýně a před osmi v Pekingu

„Přál bych to všem lidem s hendikepem, ale i těm bez hendikepu. Všichni tam budou kvůli nám a bylo by hezké v takovém prostředí dělat výsledky pro diváky,“ přeje si Drahonínský.

Pro účastníky paralympijských her je ovšem zahájení časově náročné. Česká výprava vstoupí na plochu jako sto čtyřicátá šestá.

„Na jednu stranu je to krásný, ale na druhou si pak každý sportovec řekne, kolik času strávil na ceremoniálu, na který skoro ani neviděl. Naštěstí jsou tam velkoplošné obrazovky, protože show je udělaná tak, aby ji viděli diváci z tribuny, ale už ne sportovci zdola,“ říká paralympionik.

Úvodní i závěrečné slavnostní chvíle zůstanou ve vzpomínkách na celý život. „Měl jsem to štěstí, že závěrečné ceremoniály jsem prožil s medailí na krku. Je to určitě něco jiného, než když tam jste pak naštvaní, že vám něco nevyšlo,“ ví Drahonínský.

Člověk si zkrátka musí umět vychutnat každou chvilku. „Já jsem si to vždycky strašně užil a nepřemýšlel jsem nad tím, že mám předvádět nějaké super výsledky,“ dodává český lukostřelec.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme