Maďarská novinářka, která kopala do migrantů, čelí obvinění z výtržnictví

Maďarská prokuratura obvinila novinářku, která loni v září u obce Röszke u hranic se Srbskem kopla do dvou utíkajících migrantů a jednomu dítěti podrazila nohy. Její čin vyvolal velké pobouření a záznam incidentu se dostal do velkých světových médií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Lászlóová podrazila nohy uprchlíkovi s dítětem, který kolem ní utíkal před maďarskými policisty

Petra Lászlóová podrazila nohy uprchlíkovi s dítětem, který kolem ní utíkal před maďarskými policisty | Zdroj: Reuters

Petra Lászlóová byla reportérkou televize N1TV blízké nacionalistické straně Jobbik. 8. září 2015 natáčela reportáž o situaci na srbsko-maďarské hranici, kde se nahromadilo přes tisíc migrantů. Ti v jednom momentě prolomili policejní koridor a utíkali do pole směrem na město Szeged.

Video, které na místě natočil německý novinář, zachytilo kameramanku maďarské televize, jak podráží nohy uprchlíkovi s dítětem v náručí a kope do běženců, mladé dívky a chlapce, kteří se prodrali kordonem policie.

Šéfredaktor N1TV oznámil, že Lászlóovou okamžitě vyhodil za "nepřípustné chování", a tím považuje případ za vyřízený. Petra Lászlóová se zas svůj čin omluvila s tím, že jednala v panice. Opoziční strany však ohlásily, že podají trestní oznámení na kameramanku.

Prokuratura hodnotí její čin jako výtržnictví, které vyvolalo pobouření. Během vyšetřování se však nepodařilo prokázat, že čin novinářky byl motivován původem migrantů.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme