Plíšková si na US Open zahraje první grandslamové semifinále. Konjuhovou porazila ve dvou setech

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková zlepšuje své maximum na grandslamovém turnaji. Ve čtvrtfinále US Open porazila osmnáctiletou Chorvatku Anu Konjuhovou ve dvou setech 6:2 a 6:2 a postupuje tak do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila do semifinále na US Open

Karolína Plíšková postoupila do semifinále na US Open | Zdroj: Reuters

Plíšková si postup do semifinále zajistila vcelku hladce. Chorvatku Konjuhovou porazila za necelou hodinu. V první sadě jí sebrala hned úvodní podání a následně se jí to podařilo ještě jednou a vedla už 4:0. Teprve osmnáctiletá soupeřka dělala hodně nevynucených chyb, ale třetí servis už si sebrat nenechala. Plíšková ale dotáhla první set k vítězství 6:2.

„Klíčem k úspěchu byl servis a rychlý brejk v prvním setu. Byla to přesně hra, kterou si představuji,“ komentovala přímo na kurtu Plíšková a dodala, že pracuje na zlepšování pohybu na hřišti a vylepšování forhendu.

Druhou sadu začala Konhujová vyrovnaně, ale za stavu 2:2 ji Plíšková opět vzala servis a stupňovala tlak. Chorvatka udělala dvojchybu a opět darovala své podání, což už znamenalo téměř jistý konec zápasu. Plíšková v klidu servírovala a duel zakončila esem.

„Ana umí hrát lépe, uslyšíme o ní v budoucnosti, ale je skvělé, že jsem rychle vyhrála. Dobře jsem podávala,“ řekla Plíšková, jíž teď čeká semifinále. „Bude to nádherný zápas. Nemusí se mi to už nikdy povést, takže tam chci jít bez nervů a užít si to,“ uzavřela.

Na kontě má deset vyhraných zápasů v řadě a ve světovém žebříčku by měla poskočit na šesté místo, čímž by vylepšila své maximu, kdy byla zatím nejlépe sedmá loni v srpnu.

Semifinálovou soupeřkou bude pro českou tenistku buď světová jednička Američanka Serena Williamsová nebo Rumunka Simona Halepová.

Naposledy se z českých tenistek do semifinále na turnaji v New Yorku dostala Jana Novotná v roce 1998, což je už osmnáct let.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme